Jale in PSD, bucurestenii nu vor sa semneze pentru demiterea lui Clotilde. Tudorache: „Merge foarte greu strangerea de semnaturi”

Jale in PSD, bucurestenii nu vor sa semneze pentru demiterea lui Clotilde. Tudorache: „Merge foarte greu strangerea de semnaturi”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Jale in PSD, bucurestenii nu vor sa semneze pentru demiterea lui Clotilde. Tudorache: „Merge foarte greu strangerea de semnaturi”

( Victor Gheja – politica – AK-24 ) Campania de strangere de semnaturi dusa de PSD pentru a declansa referendumul de demitere a lui Clotilde Armand s-a impotmolit intrucat pesedisitii nu reusesc sa stranga semnaturile. PSD-istii abia reusesc sa stranga 2.000 de semnaturi pe luna intr-un sector cu sute de mii de locuitori. Fostul primar […]

( Victor Gheja – politica – AK-24 )

Campania de strangere de semnaturi dusa de PSD pentru a declansa referendumul de demitere a lui Clotilde Armand s-a impotmolit intrucat pesedisitii nu reusesc sa stranga semnaturile. PSD-istii abia reusesc sa stranga 2.000 de semnaturi pe luna intr-un sector cu sute de mii de locuitori.

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat sambata pentru ziare.com ca „mai avem de strans vreo 5.000 de semnaturi. Merge foarte greu”.

Potrivit legii, pentru organizarea unui referendum de demitere a unui primar este nevoie ca cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral cu domiciliul sau resedinta in unitatea administrativ-teritoriala sa semneze in acest sens. Pesedistii au nevoie de aproximativ 60.000 de semnaturi pentru organizarea referendumului.

Ultimul anunt al lui Tudorache legat de campania de strangere de semnaturi dateaza de la incepul lunii noiembrie. El sustinea atunci ca PSD-istii mai au de strans numai 10.000 de semnaturi pentru a declansa referendumul.

„Mai avem nevoie de aproape 10.000 de semnaturi! Am fost si azi prezent in Piata 16 Februarie, unde puteti semna pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului validat, zilnic, intre orele 10 si 18.

Rezultatul acestui demers este unul bun: mai avem nevoie de aproape 10.000 de semnaturi pentru a atinge necesarul de 53.000. Aceasta actiune nu trebuie privita din perspectiva politica, ci din cea civica.

In definitiv, distrugerea sistematica a sectorului, prezentata ca o mare victorie de Madamarmand, ne afecteaza pe toti cei care locuim aici.

Asadar, ii asteptam si pe liberali si pe simpatizantii lor sa semneze, nu sa se resemneze. Aveti incredere, victoria bunului simt va veni, cu siguranta”, a transmis Daniel Tudorache a transmis Tudorache pe 7 noiembrie. De atunci s-a lasat linistea.

Deputatul PSD Daniel Tudorache anuntase, in octombrie, ca pesedistii mai au 13.000 de semnaturi de strans pentru a declansa referendumul de demitere a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„S-au strans aproape 40.000 de semnaturi! Azi am fost prezent la cortul instalat in Piata 16 Februarie, unde puteti semna pentru organizarea referendumului pentru demiterea primarului validat, zilnic, intre orele 10 si 18.

Strangerea de semnaturi continua, iar rezultatele sunt incurajatoare: pana acum avem aproape 40.000 de semnaturi, din cele 53.000 necesare”, a anuntat Tudorache pe Facebook.

DNA a anuntat, in noiembrie, ca a efectuat perchezitii in trei locatii din judetul Neamt care au legatura cu achizitii supraevaluate de 20 de ori ale fostei administratii PSD din Sectorul 1.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2019 – 2020, in contextul incheierii de catre Administratia Domeniului Public Sector 1 a unor contracte de achizitii publice.

In cursul zilei de 03 noiembrie 2021, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in trei locatii situate in judetul Neamt”, a anuntat DNA.

Potrivit unor surse judiciare, prechezitiile au legatura cu achizitii efectuate de fostul primar PSD Daniel Tudorache care au fost supraevaluate de 20 de ori. Valoarea totala a contractelor a fost de 55 milioane lei.

Achizitiile au constat in obiecte de mobilier stradal.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a acuzat deseori coruptia fostei administratii PSD.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta