Jale la RTV, Antena 3, B1, Digi24 și Realitatea TV. Iohannis vrea sa fie tăiate finanțările „netransparente” făcute de partide: „Asa ceva nu exista nicăieri în lume”

Jale la RTV, Antena 3, B1, Digi24 și Realitatea TV. Iohannis vrea sa fie tăiate finanțările „netransparente” făcute de partide: „Asa ceva nu exista nicăieri în lume”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Jale la RTV, Antena 3, B1, Digi24 și Realitatea TV. Iohannis vrea sa fie tăiate finanțările „netransparente” făcute de partide: „Asa ceva nu exista nicăieri în lume”

( AK-24 – externe ) Cheltuielile din subventia de la stat pe care partidele le fac pentru contractele cu presa trebuie transparentizate, a declarat vineri presedintele Klaus Iohannis. „Este un punct unde, din pacate, progresele la noi au fost destul de putine, zona trebuie in primul rand transparentizata. Nu putem sa avem finantari netransparente facute […]

( AK-24 – externe )

Cheltuielile din subventia de la stat pe care partidele le fac pentru contractele cu presa trebuie transparentizate, a declarat vineri presedintele Klaus Iohannis.

„Este un punct unde, din pacate, progresele la noi au fost destul de putine, zona trebuie in primul rand transparentizata. Nu putem sa avem finantari netransparente facute de partide politice catre trusturi media, catre jurnalisti si asa mai departe. Asa ceva nu exista nicaieri in lume. Pe de alta parte, trebuie sa avem grija ca aceasta finantare sa fie just definita.

Nu cred ca este bine ca o parte semnificativa din banii pe care ii primesc partidele de la bugetul de stat sa mearga fara nicio transparenta si fara niciun control spre zona media. Nu este in beneficiul nici al partidelor, nici al zonei media, nici al cetateanului simplu, care – pana la urma trebuie sa o recunoastem – se bazeaza pe media pentru a primi o imagine cat de cat obiectiva a ce se intampla. Or lipsa de transparenta in aceasta zona intotdeauna strica foarte mult si este cazul sa clarificam intreaga procedura”, a spus seful statului, citat de Agerpres.

El a afirmat ca nu intreaga procedura in acest caz trebuie anulata.

„Nu sunt de parere ca toata procedura trebuie sa fie anulata, nu, insa ea trebuie sa vina intr-o zona clar reglementara si transparenta”, a adaugat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a condus marti si miercuri delegatia care a participat, la New York, la segmentul la nivel inalt al celei de-a 77-a sesiuni a Adunarii Generale a Organizatiei Natiunilor Unite. Joi si vineri, seful statului a efectuat o vizita in San Francisco.

„Recorder” a realizat o noua investigatie care scoate in evidenta lipsa de moralitate a liderilor principalelor partide din Romania, PSD si PNL. PSD si PNL au pompat in ultimii trei ani zeci de milioane de euro in conturilor principalelor posturi de televiziune pentru „propaganda”, cumparandu-si astfel din bani publici bunavointa „jurnalistilor” TV.

PSD a refuzat in mod constant sa dezvaluie ce sume a livrat catre fiecare post de televiziune, desi recunoaste ca are contracte pentru „presa si propaganda”. Jurnalistii de la Recorder au primit pe email, anonim, documente care i-au ajutat sa ia urma banilor plecati de la PSD catre televiziuni.

Astfel, ei au descoperit ca PSD a infiintat o societate paravan, cu doi actionari si fara angajati, prin intermediul careia pompeaza bani televiziunilor, desi legea interzice explicit ca posturile TV sa primeasca bani de la partide in afara campaniilor electorale.

Iata ce sume au primit posturile de stiri de la PSD in ultimii trei ani doar prin intermediul Vertigo. PSD se mai foloseste de inca o firma prin care popmpeaza bani posturilor TV, All Media.

Antena 3 – 3,1 milioane euro

România TV – 3 milioane euro

B1 TV – 850.000 euro

Realitatea Plus – 830.000 euro

Aleph News – 470.000 euro

Digi24 – 240.000

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a balbait deseori si nu a putut sa dea explicatii coerente in legatura cu banii livrati posturilor de televiziune.


Distribuie articolul