Joe Biden, declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA. Trump nu-i recunoaște Victoria

Joe Biden, declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA. Trump nu-i recunoaște Victoria
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Joe Biden, declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA. Trump nu-i recunoaște Victoria

Redactia – Revista22 Joe Biden (78 de ani) a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA sâmbătă seara de toate marile televiziuni americane, inclusiv FoxNews – televiziune apropiată de Donald Trump. Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește […]

Redactia – Revista22

Joe Biden (78 de ani) a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale din SUA sâmbătă seara de toate marile televiziuni americane, inclusiv FoxNews – televiziune apropiată de Donald Trump.

Joe Biden, care avea 253 de voturi electorale, a câștigat scrutinul din Pennsylvania, obținând încă 20 de voturi electorale, astfel încât democratul depășește pragul de 270 de voturi necesar pentru a-i fi proclamată victoria. Biden devine al 46-lea președinte al SUA, cel mai bătrân și, totodată, președintele ales cu cele mai multe voturi din istoria alegerilor SUA, cu un record de participare la vot.

Kamala Harris devine, la rândul ei, prima femeie vicepreședinte din istoria SUA. Ea a salutat anunțul televiziunilor americane într-o declarație pe Twitter.

Americanii au ieșit în Times Square să sărbătorească victoria lui Biden.

El a anunțat într-o declarație de presă că acceptă cu mândrie încrederea poporului american, in timp ce Donald Trump a postat pe Facebook că el este adevăratul câștigător. Mii de americani celebrează în stradă victoria lui Biden, cu imagini transmise pe rețelele de socializare. Joe Biden și-a schimbat statutul pe Twitter: „Președinte-ales”.

„Sunt onorat de încrederea poporului american. E timpul să dăm deoparte furia și retorica dură și să ne reunin ca națiune”, a spus Joe Biden intr-o declarație de presă.

Barack Obama l-a felicitat pe Joe Biden, fostul său vicepreședinte: „Sunt mândru să îl felicit pe viitorul nostru presedinte si pe viitoarea Primă Doamnă”.

Jeb Bush, fratele lui George W. Bush și fost contracandidat al lui Donald Trump în alegerile interne din Partidul Republican, l-a felicitat pe Joe Biden într-o postare pe Facebook. E unul dintre primii lideri republicani care recunosc victoria lui Biden.

Curg felicitările pentru Joe Biden de la liderii internaționali – din Germania în Canada, din Franța în Marea Britanie. Până acum nici un semn din Slovenia, țară al cărei premier a fost primul care l-a felicitat pe Trump pentru victorie.

Trump refuză să se recunoască învins

Donald Trump nu are nici o intenție să îl invite pe Joe Biden într-o vizită în Biroul Oval – o tradiție la schimbarea de putere în SUA (CNN). Trump nu va recunoaste înfrângerea si va merge în justiție, în timp ce vicepresedintele Mike Pence vrea să se distanțeze de această atitudine, au declarat pentru CNN surse din echipa de campanie republicană.

Biden era acasă cu familia si stafful său, potrivit televiziunilor de stiri. Donald Trump a respins printr-un comunicat de presă victoria lui Biden si a anunțat că de luni începe bătălia juridică.


Distribuie articolul