Judetele din Moldova sunt sabotate atat de la Bucuresti cat si de liderii politici locali. Cine are de castigat ?

Judetele din Moldova sunt sabotate atat de la Bucuresti  cat si de liderii politici locali. Cine are de castigat ?
Hand of a person casting a ballot at a polling station during voting.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Judetele din Moldova sunt sabotate atat de la Bucuresti cat si de liderii politici locali. Cine are de castigat ?

Locuitorii judetului Vaslui si cei din judetele moldovene traiesc cu ideea ca cei de la Bucuresti, originari in special din judetele din sudul si vestul tarii, nu doresc dezvoltarea regiunii Moldova si de aceea ii tin in saracie si subdezvoltare, iar locuitorii acestor meleaguri sunt buni numai la vot o data la patru ani. Pe […]

Locuitorii judetului Vaslui si cei din judetele moldovene traiesc cu ideea ca cei de la Bucuresti, originari in special din judetele din sudul si vestul tarii, nu doresc dezvoltarea regiunii Moldova si de aceea ii tin in saracie si subdezvoltare, iar locuitorii acestor meleaguri sunt buni numai la vot o data la patru ani.

Pe o parte este destul de mult adevar, mai ales ca actuala coalitie prin premierul Ciuca a spus ca autostrada care face legatura dintre Moldova si vestul tarii nu mai este o prioritate pana in 2027, dar moldovenii sunt sabotati si din interior de catre politicienii locali in mare parte corupti, provinciali si slabi si care nu inteleg ca judetele din Moldova nu vor iesi din saracie fara investitii, iar acestea nu vor veni fara o infrastructura ruriera si feroviara importanta.

Sa ii luam pe rand pe acesti politicieni  provinciali. Judetul Iasi, capitala Moldovei, aici intalnim in general politicieni slabi si corupti de tipul primarului Chirica. Judetul Bacau politicieni in general egoisti care probabil ar distruge Moldova, numai sa le fie lor bine. Judetul Vrancea a fost controlat de mai bine de doua decenii de catre domnul Oprisan si adus in stadiul de saracie. Despre Vaslui, ce sa mai spun, dezvoltarea acestui judet este ingreunata daca nu oprita de catre un baron local psd-ist, care pare sa aiba alta agenda politica decat cea a electoratului sarac din acest judet.. Judetul Neamt se poate lauda cu Pinalty sau cu Arsene zis si Ciorapel. Baronul pnl-ist de Suceava nu are timp de dezvoltarea judetului, domnului Flutur ii place sa scrie cu oi pe dealuri, printre altele.  Iar la Galati nici nu cred ca exista politicieni.

Desigur sunt si exceptii, in fiecare judet exista si politicieni care vor binele comunitatilor din care fac parte, dar acestia sunt in minoritate sau in opozitie, din pacate.

Cine are de castigat din aceste balbe ale politicienilor moldavi, desigur partidul domnului Simion. AUR-ul are toate sansele ca pe fondul saraciei si lipsei de fermitate din partea factorilor locali decizionali sa creasca in Moldova si sa ajunga daca nu primul macar al doilea partid in aceasta regiune dupa alegerile din 2024.  AUR are un bazin electoral din care sa capteze alegatori in special de la PSD si va fi ajutat si de contextul actual. Conform unui sondaj INSCOP, 60% dintre romani ar vota un partid nationalist, care promoveaza valorile religioase si sustine familia traditionala. Consider ca daca acest partid va reusi pana in 2024 sa gaseasca un profil de candidat la presedentie asemanator domnului Tarziu va avea sanse sa asceada in turul doi, iar o asemenea „locomotiva” va trage si partidul AUR care poate fi dupa 2024 a doua forta politica din tara.

Din pacate singurul partid din opozitie, frecventabil, care impartaseste valorile occidentale, ramane inca inchis unui electorat mai larg, ramane cantonat in zona electoratului dur pro-justitie, transmitand mesaje prea sofisticate pentru majoritatea romanilor. La alegerile trecute din cauza unei comunicari deficitare partidul USR a pierdut multi sustinatori si in diaspora, acestia preferand sa voteze AUR.


Distribuie articolul