Justiția îi dă dreptate primăriței în războiul cu Romprest. Clotilde Armand: „Instanța le-a respins cerea de executare silită a Primăriei Sectorului 1”

Justiția îi dă dreptate primăriței în războiul cu Romprest. Clotilde Armand: „Instanța le-a respins cerea de executare silită a Primăriei Sectorului 1”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Justiția îi dă dreptate primăriței în războiul cu Romprest. Clotilde Armand: „Instanța le-a respins cerea de executare silită a Primăriei Sectorului 1”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Clotilde Armand a anunțat miercuri că instanța de judecată a respins cererea Romprest de a executa silit Primăria Sectorului 1 în contul unei presupuse datorii de 100 de milioane de lei. Facturile fuseseră declarate ilegale de Curtea de Conturi, explică primărița. Cu toate acestea, pentru a nu mai invoca diverse […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Clotilde Armand a anunțat miercuri că instanța de judecată a respins cererea Romprest de a executa silit Primăria Sectorului 1 în contul unei presupuse datorii de 100 de milioane de lei. Facturile fuseseră declarate ilegale de Curtea de Conturi, explică primărița.

Cu toate acestea, pentru a nu mai invoca diverse scuze, Primăria a virat miercuri 14 milioane de lei la Romprest, “pentru plata salariilor și a combustibilului”. Clotilde Armand a subliniat însă că anul trecut Sectorul 1 achitase deja alți 200 de milioane de lei pentru serviciile prestate de compania de salubritate.

„Războiul gunoaielor” a fost început de Romprest în Sectorul 1 după ce PSD a pierdut alegerile locale

Conflictul dintre Romprest și noua administrație a izbucnit după ce PSD a pierdut alegerile la Sectorul 1. Cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare, compania a refuzat să mai ridice gunoiul, iar PSD a încercat să forțeze, prin televiziunile de partid și activiști, o mișcare de masă a cetățenilor împotriva Clotildei Armand.

Venirea acesteia la primărie este văzută ca o lovitură gravă pentru vechiul sistem. Toată lumea e nemulțumită. Bugetul Primăriei Sectorului 1, cea mai bogată unitate administrativă din țară, era o pușculiță pentru nenumărate grupuri de interese conectate la banii publici – inclusiv televiziunile mogulilor, care beneficiau de contracte de publicitate în valoare de milioane de lei.

Implicarea Romprest în acțiunile împotriva noii administrații a dus la acutizarea războiului din interioriul firmei. Gruparea lui Maricel Păcuraru (patronul Realitatea Plus) a acuzat gruparea Andrei Drăcea că a provocat deliberat războiul, aducând prejudicii nu doar companiei, dar și locuitorilor.

Mesajul publicat miercuri de Clotilde Armand

O parte din acționarii Companiei Romprest SA au decis anul trecut să ne șantajeze lăsând gunoiul pe străzile Sectorului 1. Săptămâna trecută au început din nou acest șantaj amenințând că de mâine nu vor mai ridica gunoiul. Argumentele? Nu mai au bani de salarii și de combustibil din cauza că Primăria Sectorului 1 nu a plătit facturi declarate nelegale de Curtea de Conturi din vremea primarului diamant. Pentru aceste facturi Romprest a cerut executarea silită a Primăriei iar instanța le-a respins solicitarea.

Am transferat astăzi către Romprest suma de 14 milioane lei pentru plata salariilor și a combustibilului. Solicitarea lor era plata a 100 milioane lei pentru facturi restante, în condițiile în care anul trecut Primăria Sectorului 1 a achitat deja 200 de milioane lei către Romprest. Totodată, sper că toți angajații acestei companii să conștientizeze că sunt importanți pentru noi și comunitatea locală.

PS:

Îl vom acționa în instanță pe directorul general adjunct al Romprest pentru toate calomniile, șantajul și linșajul mediatic orchestrat de acesta.“


Distribuie articolul