Kuweit: intrarea interzisă in apele teritoriale si in porturile kuweitene, a navelor comerciale pentru transportul de mărfuri din și catre Israel

Kuweit: intrarea interzisă in apele teritoriale si in porturile kuweitene,  a navelor comerciale pentru transportul de mărfuri din și catre Israel
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Kuweit: intrarea interzisă in apele teritoriale si in porturile kuweitene, a navelor comerciale pentru transportul de mărfuri din și catre Israel

( MI News Network ) Kuweitul a introdus un decret care interzice navelor comerciale care transportă mărfuri din și către Israel in apele teritoriale ale țării si in porturile din Kuweit. Rana Al-Faris, ministrul de stat al comunicațiilor și tehnologiei informației și ministrul lucrărilor publice a declarat ieri această interdicție. Interdicția este impusă navelor care […]

( MI News Network )

Kuweitul a introdus un decret care interzice navelor comerciale care transportă mărfuri din și către Israel in apele teritoriale ale țării si in porturile din Kuweit. Rana Al-Faris, ministrul de stat al comunicațiilor și tehnologiei informației și ministrul lucrărilor publice a declarat ieri această interdicție.

Interdicția este impusă navelor care vin din porturi să descarce o parte din marfă în porturile Kuweitului ori de câte ori transportă mărfuri menționate în cea mai recentă interdicție.

Măsura vine după un proiect de lege adoptat de parlamentul kuweitian în mai 2021, care restricționează cetățenii și rezidenții expatriați din Kuweit să viziteze Israelul și reflectând orice fel de expresii în sprijinul Israelului.

În aceeași lună, Martin Dvorak, ambasadorul ceh în Kuweit, ar fi fost citat după ce și-a arătat online sprijinul Israelului atunci când acesta a efectuat atacuri aeriene asupra Gazei. Mai târziu, el a cerut scuze pentru postul său.

Kuweitul continuă să-și mențină poziția față de normalizarea relatiilor cu Israelul. În 2020, după ce Acordurile Avraam au fost semnate în mod corespunzător între statele din Golf – Bahrain și Emiratele Arabe Unite – și Israel, 37 de parlamentari kuweitiani au forțat guvernul să condamne această mișcare.

Un purtător de cuvânt al Hamas, mișcarea de rezistență a Palestinei, Hisham Qasim, a salutat ieri noua lege. Legea este o aplicare a politicilor Kuweitului care urmărește să sprijine Palestina și cauza acesteia. El a cerut, de asemenea, altor țări să urmeze abordarea pe care o urmează Kuweitul prin impunerea de restricții asupra traficului și comerțului maritim israelian.


Distribuie articolul