Kuzmin: Decizia de expulzare a adjunctului atașatului militar rus, „incontestabil neprietenoasă”

Kuzmin: Decizia de expulzare a adjunctului atașatului militar rus, „incontestabil neprietenoasă”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Kuzmin: Decizia de expulzare a adjunctului atașatului militar rus, „incontestabil neprietenoasă”

( Elena Andrei – Newsweek ) Decizia autorităților române de a-l declara persona non grata pe teritoriul României pe Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, este „incontestabil una neprietenoasă”. Rusia își rezervă dreptul de a răspunde cu „măsuri relevante”, susține ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin. „Această decizie […]

( Elena Andrei – Newsweek )

Decizia autorităților române de a-l declara persona non grata pe teritoriul României pe Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, este „incontestabil una neprietenoasă”.

Rusia își rezervă dreptul de a răspunde cu „măsuri relevante”, susține ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin.

„Această decizie este incontestabil una neprietenoasă și nu îmbunătățește relațiile internaționale dintre Rusia și România”, a declarat pentru agenția TASS ambasadorul Valeri Kuzmin.

Ambasadorul Rusiei la București a confirmat că a fost chemat la Ministerul român de Externe, unde a fost anunțat că un adjunct al atașatului militar din cadrul Ambasadei a fost expulzat.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat luni că autoritățile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexei Grișaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, „având în vedere că activitățile și acțiunile sale contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta