La protestul din Capitală, lume mult mai puțină. Cum explică demobilizarea liderul AUR George Simion: „forțele de ordine, aparat de represiune”

La protestul din Capitală, lume mult mai puțină. Cum explică demobilizarea liderul AUR George Simion: „forțele de ordine, aparat de represiune”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • La protestul din Capitală, lume mult mai puțină. Cum explică demobilizarea liderul AUR George Simion: „forțele de ordine, aparat de represiune”

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro ) În Capitală s-a ieșit și miercuri seara în stradă la manifestația împotriva măsurilor restrictive impuse de Guvern, în contextul pandemiei de Covid, însă protestatrii au fost într-un număr mult mai mic. Președintele AUR, George Simion, consideră că lipsa de mobilizare în rândul protestatarilor este cauzată de intervențiile forțelor de […]

( Cosmina Fernoagă  – G4Media.ro )

În Capitală s-a ieșit și miercuri seara în stradă la manifestația împotriva măsurilor restrictive impuse de Guvern, în contextul pandemiei de Covid, însă protestatrii au fost într-un număr mult mai mic.

Președintele AUR, George Simion, consideră că lipsa de mobilizare în rândul protestatarilor este cauzată de intervențiile forțelor de ordine, „aparat de represiune”.

„Intimidările din partea forţelor de ordine. Am fost de dimineaţă la M.A.I. şi ne-am petrecut pe la minister o bună parte din zi, pentru că jandarmii au primit ordin să amendeze, să intimideze, unii, nu-mi dau seama dacă la ordin sau din proprie iniţiativă, au bătut manifestanţi în dube şi i-au dus la secţie. A acţionat un aparat de represiune care la alte proteste ar fi fost condamnat de către presa sistemului”, a spus George Simion la emisiunea Subiectiv, de la Antena3.

Liderul AUR a mai spus că premierul Florin Cîțu „n-a binevoit” să vină la o întâlnire cu parlamentarii AUR.

„Domnul ministrul n-a binevoit să se întâlnească cu noi, a spus că se pregăteşte pentru şedinţa de guvern. Aşa că am discutat cu subalterni de-ai domnului Bode. Ne-au spus că nu ne pot da termene, că anchetele sunt în curs, că se vor informa cu privire la abuzurile jandarmeriei şi cu privire la abuzurile comise de prefecţi”, a comentat Simion la Antena3.

Liderul AUR a mai promis că protestele vor continua până când Guvernul va anula măsurile restrictive și „cât timp românii vor putea ieşi în stradă fără a fi amendaţi”.


Distribuie articolul