Lăzăroiu, cu puțin înaintea șocului de la Sănătate: „O ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată împotriva lui Vlad Voiculescu. Miza sunt cele 10 miliarde de euro, bugetul CNAS”

Lăzăroiu, cu puțin înaintea șocului de la Sănătate: „O ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată împotriva lui Vlad Voiculescu. Miza sunt cele 10 miliarde de euro, bugetul CNAS”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Lăzăroiu, cu puțin înaintea șocului de la Sănătate: „O ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată împotriva lui Vlad Voiculescu. Miza sunt cele 10 miliarde de euro, bugetul CNAS”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Miza celor 45 de miliarde de lei, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), este motivul pentru care Vlad Voiculescu este supus campaniei sistematice și generalizate de linșaj public, a comentat scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și fost ministru al Muncii. Sunt […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Miza celor 45 de miliarde de lei, bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), este motivul pentru care Vlad Voiculescu este supus campaniei sistematice și generalizate de linșaj public, a comentat scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial al lui Traian Băsescu și fost ministru al Muncii.

Sunt șanse scăzute ca Voiculescu să reziste încă o lună-două, scria Lăzăroiu marți seara, la ora 22.12, pe contul său de Facebook, confirmând ceea ce dezvăluise și Ziaristii.com la prânz: Sistemul s-a mobilizat total pentru a nu scăpa din mână una dintre cele mai importante surse de venit pentru o mafie transpartinică și foarte puternică.

Motivul iureșului la care asistă toată România de trei luni este reforma inițiată de Voiculescu la CNAS și procesul de numire prin concurs a șefilor Caselor Județene de Asigurări de Sănătate, scrie Lăzăroiu.

Acest proces a fost demarat și ar trebui să se finalizeze în iunie, motiv pentru oligarhi, baronii din Sănătate, PSD și „aripa PSD din PNL” – care speră “într-o guvernare minoritară” – să direcționeze spre Voiculescu o campanie de ură fără precedent la adresa unui ministru, spune politologul.

Comentariul lui Sebastian Lăzăroiu despre linșajul public generalizat împotriva lui Vlad Voiculescu, declanșat în ianuarie și întețit paroxistic în ultimele săptămâni

„Mi-ar plăcea să vă spun că Vlad Voiculescu va rămâne ministru al Sănătății până-n luna mai-iunie anul ăsta, dar nu pot.

Am 30 de ani de experiență, să zicem, cel puțin observațională, în politica românească, și nu am văzut o asemenea dezlănțuire împotriva unui ministru. N-am nicio miză personală să-l victimizez sau să-l apăr. Îi văd greșelile, le-am și spus public. Am văzut miniștri care nu -și puteau lega șireturile (pe unii i-ați vazut și voi), peste care se prăbușea instituția, dar o asemenea furtună politico-mediatică n-am văzut împotriva niciunuia dintre ei. E o ofensivă generalizată, concertată și aproape disperată, căzută deja în registrul tragi-comic (îmi imaginez un regiment de tancuri împotriva unui omuleț). Toată emoția negativă (firească, la apogeul pandemiei) e orientată contra lui prin mijloacele de comunicare la dispoziție. The hell was unleashed. Miza sunt cele 10 mld. de euro (de fapt, sunt 9 miliarde, echivalentul a 44,8 miliarde lei – n.red.), bugetul care va fi administrat de casele județene de asigurări, unde, din ce am citit azi într-o știre, șeful de la CNAS intenționează să organizeze concursuri de-adevăratelea (hahaha) până-n iunie. Poate n-ați văzut toate zerourile. 10 urmat de nouă zerouri! Euro! Mă rog, una din mize. Celelalte sunt legate tot de bani și interese. Factorul politic e marginal și mai degrabă oportunist în ecuație. Se mai reglează conturi în PNL, îl mai șubrezește Orban pe Cîțu, mai speră aripa PSD din PNL într-o guvernare minoritară etc. Dar astea sunt nesemnificative. E vorba de bani și interese, în principal.

Poate va reuși să supraviețuiască, dar sunt sceptic.“


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta