Legea bugetului pe anul 2021 a fost adoptată.

Legea bugetului pe anul 2021 a fost adoptată.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui Aș evidenția faptul că avem cea mai mare sumă alocată investițiilor dintre toate bugetele adoptate în ultimii 30 de ani, cu un buget record alocat infrastructurii. Am încredere că actualul ministru al transporturilor va avea capacitatea să ducă la bun sfârșit marile […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Presedinte Filiala Judeteana USR Vaslui

Aș evidenția faptul că avem cea mai mare sumă alocată investițiilor dintre toate bugetele adoptate în ultimii 30 de ani, cu un buget record alocat infrastructurii. Am încredere că actualul ministru al transporturilor va avea capacitatea să ducă la bun sfârșit marile proiecte.

Criza sanitară a afectat mii de afaceri și milioane de cetățeni. De aceea s-au făcut eforturi pentru ca deficitul să fie menținut într-o limită rezonabilă de 7,16%.

În ciuda diverselor dezinformări care tot au fost împinse, trebuie să rețineți următoarele lucruri:

– NU se va mări absolut nici o taxă sau vreun impozit.

– NU se va tăia nici un salariu.

– Bugetele unor ministere esențiale, precum educație și sănătate, au crescut.

Pentru județul Vaslui, există câteva vești bune în ceea ce privește proiectele de infrastructură:

– Finanțarea variantei ocolitoare a municipiului Bârlad va continua. Nu există riscul ca aceasta să se transforme într-un șantier-fantomă, așa cum au mai fost cazuri prin alte județe în anii trecuți.

– Se va finanța studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare a municipiului Vaslui. Sper ca acest SF să fie finalizat cât mai rapid pentru ca proiectul să poată intra în celelalte etape.

– Se va finanța studiul de fezabilitate pentru drumul expres Tișița-Albița. Foarte mulți vasluieni sunt interesați de acest drum, de aceea, voi merge cât mai des la CNAIR pentru a vă ține informați asupra acestui proiect.

Am încredere că miniștrii USR PLUS și cei ai coaliției vor implementa proiectele pe care și le-au asumat. Nu vom face în următorii 4 ani tot ce nu s-a făcut în ultimii 30, însă avem ocazia să punem România pe un drum bun, care să ducă spre dezvoltare.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta