Licu se pensionează la 52 de ani, pensie speciala de 5.000 euro/luna. Plus salariul de judecător CCR din partea PSD

Licu se pensionează la 52 de ani, pensie speciala de 5.000 euro/luna. Plus salariul de judecător CCR din partea PSD
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Licu se pensionează la 52 de ani, pensie speciala de 5.000 euro/luna. Plus salariul de judecător CCR din partea PSD

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 ) Bogdan Licu, numit recent judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD, se pensioneaza la varsta de 52 de ani. El va avea o pensie speciala de aproximativ 5.000 de euro pe luna, pe care o va cumula cu salariul de judecator CCR. Sectia pentru procurori a CSM […]

( Ioana Hurdea – politica – AK-24 )

Bogdan Licu, numit recent judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD, se pensioneaza la varsta de 52 de ani. El va avea o pensie speciala de aproximativ 5.000 de euro pe luna, pe care o va cumula cu salariul de judecator CCR.

Sectia pentru procurori a CSM a aprobat marti pensionarea procurorului Bogdan Licu. CSM a decis trimiterea catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din functie prin pensionare a lui Bogdan Licu.

Licu va iesi la pensie incepand cu 10 iunie 2022, cu cinci zile inainte sa isi inceapa mandatul de judecator CCR.

“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 10.06.2022, a domnului DIMITRIE – BOGDAN LICU, prim – adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, scrie in minuta de sedinta a CSM.

Conform unor surse judiciare citat de hotnews.ro, Bogdan Licu ar putea avea o pensie de aproape 28.000 de lei pe luna.

Bogdan Licu a fost numit judecator la Curtea Constitutionala la propunerea PSD, primind 208 voturi in plenul Camerei Deputatilor. Cristi Danilet, propunerea USR, a primit 59 de voturi.


Distribuie articolul