Liderii USR-PLUS se tem că, după Voiculescu, vor fi demiși și alți miniștri reformiști din Guvern: Drulă, Stelian Ion și Năsui

Liderii USR-PLUS se tem că, după Voiculescu, vor fi demiși și alți miniștri reformiști din Guvern: Drulă, Stelian Ion și Năsui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Liderii USR-PLUS se tem că, după Voiculescu, vor fi demiși și alți miniștri reformiști din Guvern: Drulă, Stelian Ion și Năsui

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Liderii USR-PLUS au semnale că, după Vlad Voiculescu, vor fi luați la rând și ceilalți miniștri reformiști din Guvernul Cîțu. Teama lor e că, pe rețeta deja patentată, Cătălin Drulă (Transporturi), Stelian Ion (Justiție) și Claudiu Năsui (Economie) vor fi, la rându-le, linșați mediatic, apoi demiși de premierul Cîțu, scrie […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Liderii USR-PLUS au semnale că, după Vlad Voiculescu, vor fi luați la rând și ceilalți miniștri reformiști din Guvernul Cîțu. Teama lor e că, pe rețeta deja patentată, Cătălin Drulă (Transporturi), Stelian Ion (Justiție) și Claudiu Năsui (Economie) vor fi, la rându-le, linșați mediatic, apoi demiși de premierul Cîțu, scrie G4Media, citând surse din Alianță.

Acesta ar fi motivul pentru care o parte a conducerii USR-PLUS insistă fie să fie schimbat premierul Florin Cîțu, fie ca Alianța să iasă de la guvernare.

Stelian Ion a avut câteva mici ciocniri cu unii PNL-iști, dar lucrurile s-au reglat, cel puțin pentru moment.

Cătălin Drulă a intrat “cu ranga” în mafia de la Transporturi (cazul Metrorex este elocvent) și, scrie G4Media, a înlocuit deja zeci de persoane din clientela PNL de la companiile de stat, aducând în loc oameni din mediul privat specializați în funcțiile respective.

Lui Claudiu Năsui i s-ar imputa că a făcut plângere penală pentru corupție la mecanismul guvernamental de sprijin al IMM-urilor.

Presiunea ieșirii de la guvernare este însemnată în interiorul USR-PLUS după demiterea intempestivă a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a trimis ordinul de revocare direct la președintele Klaus Iohannis, apoi a anunțat că interimatul la Sănătate va fi asigurat de vicepremierul Dan Barna (președintele USR). Acesta din urmă a refuzat însă și a anunțat, într-o conferință de presă, că primul-ministru nu l-a consultat sau informat înainte de demiterea lui Voiculescu, apoi a anunțat că preia interimatul fără să-l întrebe și pe el dacă e de acord.

Situația s-a degradat rapid și puternic în coaliția de guvernare. Liderii USR-PLUS au anunțat că nu mai au încredere în Florin Cîțu și au solicitat o ședință de urgență, pentru găsirea altui premier.

Liberalii s-au aliniat însă în spatele lui Cîțu. Ludovic Orban a declarat că nu se pune problema să fie schimbat premierul și că acesta din urmă s-a consultat cu el înainte să-l demită pe Vlad Voiculescu.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta