Liderul Lumii Libere le spune reporterilor: „Nu ar trebui să vă răspund la toate întrebările“

Liderul Lumii Libere le spune reporterilor: „Nu ar trebui să vă răspund la toate întrebările“
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Liderul Lumii Libere le spune reporterilor: „Nu ar trebui să vă răspund la toate întrebările“

„Sunteți răutăcioși. Nu ar trebui să răspund la toate aceste întrebări. Ar trebui să plec, dar nu pot rezista întrebărilor voastre“, a declarat recent președintele Joe Biden corpului de presă de la Casa Albă, informează CNS News. Biden tocmai terminase un discurs despre aprobarea vaccinului pentru copiii cu vârsta peste 12 ani. „Sper că părinții […]

„Sunteți răutăcioși. Nu ar trebui să răspund la toate aceste întrebări. Ar trebui să plec, dar nu pot rezista întrebărilor voastre“, a declarat recent președintele Joe Biden corpului de presă de la Casa Albă, informează CNS News.

Biden tocmai terminase un discurs despre aprobarea vaccinului pentru copiii cu vârsta peste 12 ani. „Sper că părinții vor profita de el și își vor vaccina copiii“, a spus Biden.

În timp ce se pregătea să părăsească încăperea, reporterii au ridicat glasul cu privire la alte chestiuni urgente – achizițiile de benzină pe motiv de panică, datorită unei întreruperi majore la conducta Colonial; războiul din Orientul Mijlociu; și perspectivele pentru planul de infrastructură de multi-trilioane al lui Biden.

(Săptămâna trecută, Biden le-a spus reporterilor: „De data asta chiar voi avea probleme“ pentru că răspund la întrebări. Ulterior, în timpul unui podcast, secretarul de presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a afirmat că Biden este îndemnat să NU răspundă la întrebări: „Nu recomandăm lucrul acesta“, a spus Psaki. „De fapt, de multe ori îi spunem să nu răspundă.“ Dar, a menționat ea, „El va face oricum ceea ce vrea, pentru că este președintele Statelor Unite.“)

Săptămâna aceasta, Biden a preluat prima întrebare care i-a fost adresată: „Domnule președinte, ce le spuneți americanilor care sunt îngrijorați de aprovizionarea cu benzină și de creșterea prețurilor din prezent?“

Întrebarea a fost pusă într-o zi în care navetiștii americani de pe coasta de est au așteptat ore în șir pentru a-și umple rezervoarele la puținele benzinării care încă aveau combustibil disponibil.

„Am fost în contact foarte, foarte strâns cu Colonial Pipeline, despre zona respectivă vorbiți – și care este unul dintre motivele pentru care prețul benzinei crește. Cred că veți primi vești bune în următoarele 24 de ore. Și cred că vom rezolva situația asta“, a răspuns Biden:

„În al doilea rând, între timp, am ușurat situația – am ridicat unele dintre restricțiile privind transportul de combustibil, iar armata Statelor Unite va putea furniza combustibil și vehicule pentru a fi livrat acolo unde este mai mare nevoie.

Și, de asemenea, subliniez că cred că ceea ce ne arată acest lucru este că trebuie să investim mai mult în educație, în ceea ce privește capacitatea de a instrui și licenția mai mulți oameni experți în securitatea cibernetică. Și spun lucrul acesta de mult, mult timp, cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le facem pentru a ne recupera locul de lider în inovație în lume este să avem o forță de muncă mai bine educată.

Și asta am zis-o de mult timp – sau acum cinci ani, când eram vicepreședinte și am chestionat toate companiile Fortune 500, întrebându-le ce au nevoie cel mai mult. Și vă amintiți ce au spus? Forță de muncă mai bine educată. Dar ei nu cheltuiesc bani pentru a educa forța de muncă. Și este important să facem acest lucru.

Și partea de securitate cibernetică este ceea ce cred că veți observa, acolo avem nevoie de un număr semnificativ mai mare de experți în domeniul securității cibernetice, care să lucreze pentru companii private, iar companiile private să fie dispuse să împărtășească date cu privire la modul în care se protejează.

Cred că aceasta face parte din răspunsul pe termen lung, nu doar în domeniul energetic, ci în general. Știu că nu este un răspuns direct la întrebarea dvs., dar are un impact asupra ei, pe termen lung. Mulțumesc.“

Un reporter a pus o altă întrebare, la care Biden a răspuns de asemenea: „Sunteți îngrijorat de violența din Orientul Mijlociu?“

„Personalul meu de securitate națională și personalul apărării au fost în contact permanent cu omologii lor din Orientul Mijlociu, nu doar cu israelienii, ci și cu toți ceilalți, de la egipteni și saudiți la cei din Emirate, etc. Și am avut o conversație cu Bibi Netanyahu nu cu mult timp în urmă. Voi face foarte curând o declarație pe tema aceasta“, a spus Biden.

„Ceea ce mă aștept și sper este ca lucrurile să se oprească în scurtă vreme, nu să dureze. Dar Israelul are dreptul să se apere atunci când mii de rachete sunt lansate asupra teritoriului său. Dar am stat puțin de vorbă cu prim-ministrul din Israel și cred că – speranța mea este că vom vedea lucrurile liniștindu-se rapid, nu extinzându-se în timp. Mulțumesc.“

Când un reporter a adresat o a treia întrebare, privind întâlnirea lui Biden cu republicanii pe tema infrastructurii, Biden a făcut remarca „sunteți răutăcioși“. Apoi a spus că a ieșit de la ședința recentă „încurajat că există șansa unui compromis cu privire la un proiect de lege bi-partid solid și semnificativ și o metodă de a-l finanța fără a pune toată povara pe oamenii din clasa de mijloc și din clasa muncitoare.“

Acest lucru l-a făcut pe președinte să revină la problema combustibilului:

„Uitați, care este singurul lucru pentru care oamenii sunt îngrijorați când vorbim de benzină? Creșterea prețurilor. Exact. Și contează dacă câștigi 40.000 de dolari pe an. Contează dacă ești o familie cu două persoane, câștigând 80-90.000 de dolari – familie de doi oameni – doi salariați. Contează.“

„Și ceea ce nu vreau să fac – și aceasta va fi o altă discuție în care nu am intrat astăzi, este cum să finanțăm acest lucru. Și dacă totul este plătit prin taxa de utilizator, atunci povara le revine oamenilor din clasa muncitoare, cărora le va fi greu. Trebuie ca toți să ducă o parte din povară. Oricum, vă mulțumesc, băieți“, a spus Biden, îndepărtându-se.

Tribuna.US


Distribuie articolul