Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, anunță planurile USR PLUS pentru miniștrii săi: Ministerul Fondurilor Europene, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani

Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, anunță planurile USR PLUS pentru miniștrii săi: Ministerul Fondurilor Europene, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, anunță planurile USR PLUS pentru miniștrii săi: Ministerul Fondurilor Europene, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana.ro ) Ministerul Fondurilor Europene (MFE) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt, de fapt, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani, a declarat liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, într-o postare legată de planurile USR PLUS pentru miniștrii săi. „Ministerul Fondurilor Europene și Planul Național de Reziliență sunt, de […]

( Alexandra Loy – Caleaeuropeana.ro )

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt, de fapt, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani, a declarat liderul Renew Europe, Dacian Cioloș, într-o postare legată de planurile USR PLUS pentru miniștrii săi.

Ministerul Fondurilor Europene și Planul Național de Reziliență sunt, de fapt, adevăratul Minister de Finanțe pentru următorii ani, dată fiind starea bugetului României cu un deficit mare. De atragerea completă și investirea cu cap a banilor europeni vor depinde relansarea economiei și evoluția locurilor de muncă”, precizează Dacian Cioloș. 

Potrivit acestuia, prioritățile negociate și de USR PLUS la nivel european cu Consiliul se vor transforma în marile priorități de investiții acasă: Revoluția Digitală, Tranziția Verde, Antreprenoriatul și Competitivitatea, Reforma administrației, Noua Generație (tineri și copii) și Coeziunea Socială. Acestea sunt „domeniile prioritare în care vom investi rapid și consistent, pentru că avem deja soluții și un plan”, subliniază liderul Renew Europe și președinte al PLUS. 

Potrivit ultimelor informații legate de negocierile cu PNL și UDMR pentru formarea unei coaliții de guvernare, USR PLS se va afla la conducerea a șase din cele 18 ministere ale viitorului guvern de dreapta, a anunțat liderul liberalilor, fostul premier Ludovic Orban. Astfel, din acestea, 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 de USR PLUS și 3 de reprezentanți ai UDMR.

Ministerele obținute de Alianța USR PLUS sunt : Ministerul Justiției; Ministerul Fondurilor Europene; Ministerul Sănătății; Ministerul Transporturilor; Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

„Nu cred că trebuie explicat prea mult de ce Justiția și Sănătatea sunt ministere unde fără reforme rapide și consistente nu vom progresa prea mult. Transporturile sunt probabil cel mai important <<șantier>> al României, unde vom arăta că dacă lucrezi cu eficiență și competență poți dinamiza proiecte de investiții începute și poți deschide proiecte așteptate de peste 30 de ani. Cercetarea a fost întotdeauna sora săracă a Educației. Vom arăta că acest domeniu e de fapt unul prioritar, pentru că de cercetare depind multe sectoare economice de vârf la ora actuală. Evoluția digitalului, a Sănătății și a unor industrii depinde de capacitatea de inovare și de punerea în practică a rezultatelor. Digitalizarea este deja una dintre prioritățile europene care poate aduce investiții serioase în România, iar recenta înființare a unei agenții europene pentru securitate cibernetică care va avea sediul în România arată că suntem deja pe un drum bun. Ministerul Economiei, împreună cu antreprenoriatul și turismul, trebuie să intre într-o cu totul altă logică decât cea de până acum. Una de dialog constant cu antreprenorii, unde prioritară e repornirea activității pentru sectorul HoReCa și de Turism care are capital românesc consistent și e afectat de criza pandemică. Sunt multe locuri de muncă care depind de acest minister și de performanța viitorului ministru”, a explicat Dacian Cioloș.

Acesta a amintit că obiectivul principal al USR PLUS a fost să poată arăta că au capacitatea de a face reforme majore în domenii mari și importante pentru România și că nu se feresc de ministere considerate grele sau „cu riscuri”.

„Vă aduceți probabil aminte că am fost acuzați că fugim de guvernare când nu a fost cazul, pentru că nu ne-a dat nimeni această ocazie. Acum, ne-au dat alegătorii un vot pentru a intra la guvernare și l-am luat ca atare. În concluzie, ne-am luat responsabilități importante și ministere unde reforma este esențială. De noi depinde cum vom câștiga încrederea voastră mai departe”, mai subliniază Dacian Cioloș.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta