Lockdown dur in Olanda chiar de Craciun. Premierul Rutte: „Sunt intr-o stare de spirit proasta”. Se inchide totul: magazinele neesentiale, restaurantele, barurile, spatiile culturale si sportive, scolile

Lockdown dur in Olanda chiar de Craciun. Premierul Rutte: „Sunt intr-o stare de spirit proasta”. Se inchide totul: magazinele neesentiale, restaurantele, barurile, spatiile culturale si sportive, scolile
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Lockdown dur in Olanda chiar de Craciun. Premierul Rutte: „Sunt intr-o stare de spirit proasta”. Se inchide totul: magazinele neesentiale, restaurantele, barurile, spatiile culturale si sportive, scolile

( AK-24 – externe ) Olanda va intra in lockdown incepand de duminica, pentru perioada sarbatorilor, in incercarea de a opri al cincilea val de COVID-19 si raspandirea puternica a variantei Omicron a coronavirusului, a anuntat sambata premierul Mark Rutte, potrivit AFP si DPA, citate de Agerpres. „Sunt intr-o stare de spirit proasta. Ca sa […]

( AK-24 – externe )

Olanda va intra in lockdown incepand de duminica, pentru perioada sarbatorilor, in incercarea de a opri al cincilea val de COVID-19 si raspandirea puternica a variantei Omicron a coronavirusului, a anuntat sambata premierul Mark Rutte, potrivit AFP si DPA, citate de Agerpres.

„Sunt intr-o stare de spirit proasta. Ca sa rezum intr-o propozitie, Olanda va reveni la lockdown incepand de maine”, a declarat Rutte intr-o conferinta de presa.

„Este inevitabil acest lucru din cauza celui de-al cincilea val si in contextul in care Omicron se raspandeste chiar mai repede decat ne-am temut. Trebuie sa intervenim acum, ca masura de precautie”, a adaugat prim-ministrul.

Incepand de duminica, toate magazinele neesentiale, restaurantele, barurile, spatiile culturale si sportive, scolile si saloanele de coafura vor fi inchise. Dispozitia va ramane in vigoare pana la 14 ianuarie, cu exceptia scolilor, care ar trebui sa se redeschida la 9 ianuarie.

Sunt scutite de interdictie numai magazinele considerate esentiale, cum ar fi supermarketurile si farmaciile.

De asemenea, oamenii nu vor mai avea voie sa primeasca acasa mai mult de doi musafiri in acelasi timp, comparativ cu patru in prezent, cu exceptia zilei de Craciun, 25 decembrie.

Seful echipei de gestionare a pandemiei din Olanda, Jaap van Dissel, a declarat in aceeasi conferinta de presa ca Omicron va depasi Delta si va deveni varianta dominanta in Olanda pana la sfarsitul anului.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta