Ludovic Orban: „În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat”

Ludovic Orban: „În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ludovic Orban: „În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat”

( TheEpochTimes ) Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, faptul că liberalii au validat rezultatul negocierilor privind împărţirea posturilor de prefect. Liderul PNL a adăugat totodată că prefecţii care nu vor respecta programul de guvernare vor fi schimbaţi. „Astăzi în biroul executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută […]

( TheEpochTimes )

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, faptul că liberalii au validat rezultatul negocierilor privind împărţirea posturilor de prefect. Liderul PNL a adăugat totodată că prefecţii care nu vor respecta programul de guvernare vor fi schimbaţi.

„Astăzi în biroul executiv am validat rezultatul negocierilor. Validarea a fost făcută cu o singură abţinere. N-am discutat decât chestiuni legate de principiile care au stat la baza distribuţiei poziţiilor de prefecţi, mecanismul, criteriile pe care le-am avut în vedere şi a fost validată negocierea.

Despre prefect am de spus următorul lucru: orice prefect, orice subprefect reprezintă Guvernul şi are obligaţia de a acţiona la nivelul judeţului în care este prefect pentru punerea în practică a programului de guvernare. Prefectul are obligaţia să acţioneze în cadrul constituţional şi legal şi indiferent din ce formaţiune politică provine un prefect, trebuie să facă acelaşi lucru.

Suntem într-un guvern de coaliţie şi este firesc ca orice formaţiune politică din coaliţie să aibă dreptul de a fi reprezentată cu prefect în anumite judeţe, conform ponderii care a fost stabilită. În cazul în care un prefect nu aplică programul de guvernare, va fi schimbat. Nu există niciun fel de risc legat de aplicarea programului de guvernare, de acţiune în cadrul constituţional şi legal”, a precizat Ludovic Orban.

Întrebat dacă posibilitatea ca Traian Berbeceanu să rămână în continuare prefect depinde de USR PLUS, fostul premier a amintit că acest lucru nu depinde de PNL, de vreme ce dreptul la desemnarea prefectului Capitalei revine partenerilor de coaliţie USR-PLUS.

„Aş vrea să apreciez în mod deosebit activitatea domnului Berbeceanu, în calitate de Prefect al Municipiului Bucureşti. Îi mulţumesc că a acceptat să exercite această funcţie într-o perioadă extrem de complicată şi de dificilă. Acţiunea domniei sale a fost o acţiune în nota caracteristică, a fost un om profesionist, corect, care a pus în aplicare toate deciziile cu autoritate şi consecvenţă. Dacă va fi în continuare prefect sau nu – nu depinde de PNL. Dreptul de a desemna prefectul la nivelul municipiului Bucureşti aparţine partenerilor de coaliţie USR PLUS, în ceea ce ne priveşte pe noi, vom desemna doi subprefecţi”, a subliniat Ludovic Orban.


Distribuie articolul