Lupta pentru şefia USR-PLUS. Liderul USR Gorj: E posibil să fie şi alţi candidaţi la Congres

Lupta pentru şefia USR-PLUS. Liderul USR Gorj: E posibil să fie şi alţi candidaţi la Congres
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Lupta pentru şefia USR-PLUS. Liderul USR Gorj: E posibil să fie şi alţi candidaţi la Congres

( Andrei Popescu – TheEpochTimes ) Deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, a declarat, pentru Ziare.com, că în lupta din această toamnă pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS s-ar putea înscrie mai mulţi candidaţi, pe lângă Dan Barna şi Dacian Cioloş. Totuşi, fără să facă o referire anume la potenţialii candidaţi, Miruţă l-a lăudat […]

( Andrei Popescu – TheEpochTimes )

Deputatul Radu Miruţă, preşedintele USR Gorj, a declarat, pentru Ziare.com, că în lupta din această toamnă pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS s-ar putea înscrie mai mulţi candidaţi, pe lângă Dan Barna şi Dacian Cioloş. Totuşi, fără să facă o referire anume la potenţialii candidaţi, Miruţă l-a lăudat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, că îşi face treaba exemplar şi că este văzut de unii miniştri ca o „referinţă”.

„Da, e posibil să fie şi alţi candidaţi la Congresul USRPLUS. Nu m-am referit la cineva anume, însă este o chestiune naturală în USRPLUS ca absolut orice membru USRPLUS să îşi poată manifesta intenţia de a candida. Este o chestiune sănătoasă, foarte probabil. Cât timp mecanismul de desemnare a candidaţilor ia în calcul ponderat opţiunea oricărui membru USR, nu mi se pare decât un exerciţiu extrem de democratic care dă încredere membrilor că părerea lor chiar contează.

Oricare dintre colegii noştri, cu vizibilitate mai mare, în special miniştri cu rezultate, ar putea fi candidaţi la Congres. Cătălin Drulă este unul dintre miniştrii cabinetului Cîţu care îşi face exemplar treaba şi către care mulţi miniştri, din punctul meu de vedere, se uită ca referinţă. Da, oricine poate candida la Congres. Este o chestiune de strategie, de dorinţă, de grad de implicare”, a precizat Miruţă.

Reamintim că vicepremierul Dan Barna a anunţat la începutul lunii că va candida pentru funcţia de preşedinte al USR PLUS la Congresul din luna septembrie, afirmând că „este un proiect la care am muncit foarte mult timp şi doresc să duc mai departe acest proiect”.

Anterior, co-preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, şi-a anunţat la rândul său intenţia de a candida pentru şefia Alianţei, insinuând că Barna nu ar mai avea timp să se ocupe de conducerea partidului după ce a fost numit vicepremier în actuala coaliţie de guvernare.


Distribuie articolul