Mai este Romania guvernabila ?

Mai este Romania guvernabila ?

Pentru mine, intrebarea nu este daca Romania este guvernabila acum, intrebarea mea este daca Romania a fost vreodata guvernata in cei 32 de ani de la Revolutie. In toata aceasta perioada, partidele de dreapta au fost fie marginalizate, fie in opozitie, dar cumva in timpul guvernarii PSD cu domnul Dragnea la butoane si aparitiei USR, […]

Pentru mine, intrebarea nu este daca Romania este guvernabila acum, intrebarea mea este daca Romania a fost vreodata guvernata in cei 32 de ani de la Revolutie.

In toata aceasta perioada, partidele de dreapta au fost fie marginalizate, fie in opozitie, dar cumva in timpul guvernarii PSD cu domnul Dragnea la butoane si aparitiei USR, ceva parea sa se schimbe. Dintr-o data, politica liberala si progresista parea plina de energie si optimism, pentru cetateni dreapta incepea sa aiba viitor in Romania.

Acel moment s-a terminat, in acest an PSD cu ajutorul domnului Iohannis a reusit sa traga centrul de greutate a PNL-ului in directia sa. Liberalii au inceput sa aiba probleme, iar la viitoarele alegeri mai mult ca sigur vor pierde o serie de primarii si consilii judetene sau locale pe care se asteapta sa le castige, iar de acum inainte orice ar face PNL, nu va functiona.

Una votezi si alta fumezi

Guvernata de politicieni nepriceputi, Romania a ajuns o tara inapoiata la toate capitolele. Miscandu-ne lent, cu pasi de melc, riscam sa ramanem sis a ne taram la coada caravanei istoriei. De aceea este necesar saltul, in primul rand cel economic, care va fi urmat in mod logic de saltul si in celelalte domenii, numite frumos “nivel de viata”.

Acum sa ne gandim, daca suntem noi, romanii, mai prosti, mai lenesi sau mai nepriceputi decat alte natii. Numai daca privim in urma cu 32 de ani, ceea ce am faurit pe aceste meleaguri, arata ca nu. Nu au venit strainii sa ne faca baraje hidrotehnice, irigatii, fabrici, santiere navale, flota maritima, sosele care traverseaza muntii s.a.m.d. Ce s-a intamplat ? In cei 32 de ani ne-am lasat inselati de promisiunile frumoase ale unor politicieni care nu-si merita poporul din care fac parte.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta