Mâine este ziua adevărului pentru vechile partide.

Mâine este ziua adevărului pentru vechile partide.
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mâine este ziua adevărului pentru vechile partide.

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui Mâine este ziua adevărului pentru vechile partide. Inițiativa Fără Penali a fost pusă pe ordinea de zi a plenului de la Senat sub rezerva primirii raportului. Este doar un exercițiu de imagine sau vechile partide au înțeles mesajul celor 1 […]

By Mihai Botez – Deputat USR-PLUS Vaslui – Candidat Camera Deputatilor din partea USR-PLUS Vaslui

Mâine este ziua adevărului pentru vechile partide. Inițiativa Fără Penali a fost pusă pe ordinea de zi a plenului de la Senat sub rezerva primirii raportului. Este doar un exercițiu de imagine sau vechile partide au înțeles mesajul celor 1 milion de oameni care au semnat pentru că nu mai vor penali, ca Dragnea, în funcții publice?

E posibil ca mâine să încerce tertipuri procedurale pentru a nu se da votul. Ar fi clar semnalul că vor în continuare CU PENALI. Raportul de la Comisia juridică nu a fost adoptat, din cauza lui Șerban Nicolae și Carmen Dan, care încă se află la conducere, dar mai e timp mâine dimineață să aibă loc o nouă ședință și să se adopte acest raport. Termenul regulamentar de elaborare a raportului asupra inițiativei este demult depășit: 29 iulie!!!

Pentru astfel de cazuri, când o comisie nu-și face treaba, Regulamentul Senatului are prevedere expresă la art. 89 alin. (4): Comitetul Liderilor de grupuri parlamentare poate pune pe ordinea de zi a plenului o inițiativă cu termen de raport depășit.

Suntem la un pas distanță ca inițiativa semnată de 1 milion de români să ajungă în Constituție prin referendum pe 6 decembrie. E nevoie de 90 de voturi PENTRU în Senat și pe 6 decembrie România poate face istorie înscriindu-și în Constituție principiul Fără Penali în Funcții Publice.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta