Marcel Lăudatu, noul prefect al județului Vaslui a depus jurământul

Marcel Lăudatu, noul prefect al județului Vaslui a depus jurământul
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Marcel Lăudatu, noul prefect al județului Vaslui a depus jurământul

( Simona DANDA – Vremea Noua ) CEREMONIE… Noul prefect al județul Vaslui, Marcel Lăudatu, a fost învestit ieri după-amiază, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem videoconferință cu reprezentanții Guvernului. Acesta a depus jurământul de respectare a Constituției și a legilor țării, alături de prefectul municipiului București, Alin Bogdan Stoica, prefectul și subprefectul județului […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

CEREMONIE… Noul prefect al județul Vaslui, Marcel Lăudatu, a fost învestit ieri după-amiază, în cadrul unei ceremonii desfășurate în sistem videoconferință cu reprezentanții Guvernului. Acesta a depus jurământul de respectare a Constituției și a legilor țării, alături de prefectul municipiului București, Alin Bogdan Stoica, prefectul și subprefectul județului Tulcea, Marcel Ivanov, respectiv Nicolae Topoleanu, precum și subprefectul Covasnei, Cosmin Boricean. La finalul ceremoniei, prefectul a primit un buchet de flori și a ciocnit un pahar de șampanie cu colegii din Instituția Prefectului Vaslui și șefii deconcentratelor din județ.

Noul prefect al județului Vaslui, Marcel Lăudatu, s-a născut în Aiud, a urmat studiile Facultății de Chimie – Tehnologie Chimică din Cluj, specializarea Chimie-Fizică, iar din 1991 până anul acesta a lucrat ca profesor de Fizică la Școala Gimnazială Theodor Rosetti din Solești. În politică a intrat datorită implicării în proiectului “România 100”, o organizație nonguvernamentală care urmărea trezirea spiritului civic și implicarea cetățenilor în societate, și care ulterior s-a transformat într-un partid politic – PLUS. “Numirea mea ca prefect implică

multă responsabilitate, sunt atât de multe lucruri de făcut încât nici măcar nu știu unde e începutul. Am alături doi oameni cu multă experiență, oameni pe care se poate conta, care au cunoștințe ce pot fi valorificate. Alături de colegii din Prefectură, cred că vom putea duce la capăt sarcinile ce ne revin. Am vrea să aducem ceva suplimentar față de ceea ce s-a oferit până acum, pentru că fiecare zi trebuie să vină cu un plus de valoare. În cadrul instituției există oameni dedicați cărora le sunt recunoscător pentru faptul că au rămas în cadrul acestei instituții indiferent de cine e condusă, mă bazez profund pe activitatea și experiența acestora, precum și pe cei doi colegi subprefecți. Vom încerca să facem tot ceea ce ne stă în putere ca să aplicăm politica Guvernului, să ne asigurăm că cetățenii se simt în siguranță. Vom colabora cu celelalte instituții, serviciile deconcentrate, să găsim soluții cât mai bune pentru rezolvarea problemelor pe care le vom întâlni pe parcursul mandatului”, a declarat ieri, în cadrul ceremoniei de învestire, noul prefect al județului Vaslui.

Ministrul Afacerilor Interne: “Aștept de la dvs. implicare totală, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor”

Prezent la ceremonie, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis noilor prefecți și subprefecți ceea ce le-a transmis celor învestiți săptămâna trecută și anume că, din momentul depunerii jurământului, au o datorie foarte importantă față de cetățeni și Guvernul României. “Prin depunerea acestui jurământ, vă veți asuma o mare responsabilitate față de România, față de cetățeni și față de Guvernul României. Începând de astăzi, aveți o datorie foarte importantă: veți veghea la respectarea legii și, în același timp, veți acționa ca liant între comunitățile locale, autorități și Guvernul României. Sunteți un factor de echilibru politic și administrativ, iar cuvintele care trebuie să vă definească activitatea sunt responsabilitate, integritate și profesionalism. Aștept de la dvs. implicare totală, o bună coordonare cu Ministerul Afacerilor Interne, responsabilitate față de interesele comunităților și ale cetățenilor și asumarea deplină a rolului constituțional ce vă revine”.


Distribuie articolul