Mesaj jignitor pentru memoria victimelor Holocaustului, la mitingul AUR: „Vakcin Macht Frei”. Se compară scandalos vaccinarea cu gazarea a milioane de oameni!

Mesaj jignitor pentru memoria victimelor Holocaustului, la mitingul AUR: „Vakcin Macht Frei”. Se compară scandalos vaccinarea cu gazarea a milioane de oameni!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mesaj jignitor pentru memoria victimelor Holocaustului, la mitingul AUR: „Vakcin Macht Frei”. Se compară scandalos vaccinarea cu gazarea a milioane de oameni!

( Redacţia – Ziaristii.ro ) În ciuda indignării simulate de conducerea AUR în discursul public oficial, apropierea acestui partid de extremism devine tot mai evidentă. La mitingul împotriva Ocultei Mondiale, a vaccinării și a restricțiilor anti-Covid organizat duminică, și-a făcut apariția un mesaj care asociază vaccinul cu gazarea evreilor în Al Doilea Război Mondial! Mesajul […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

În ciuda indignării simulate de conducerea AUR în discursul public oficial, apropierea acestui partid de extremism devine tot mai evidentă. La mitingul împotriva Ocultei Mondiale, a vaccinării și a restricțiilor anti-Covid organizat duminică, și-a făcut apariția un mesaj care asociază vaccinul cu gazarea evreilor în Al Doilea Război Mondial!

Mesajul a fost afișat de câteva personaje nelipsite de la curajoasa luptă cu “termometrizarea”, masca de protecție și vaccinurile, dar și în trecut de la mitingurile împotriva lui Iohannis, a venit la mitingul AUR cu o pancartă pe care scria „Vakcin Macht Frei”, o parafrază după inscripția “Arbeit Macht Frei” („Munca te face liber”), așezată deasupra intrării în lagărul de concentrare de la Auschwitz, unde în Al Doilea Război Mondial au fost gazați milioane de oameni – majoritatea evrei.

Mesajul de la mitingul AUR, “Vaccinul te face liber”, încearcă să acrediteze, prin analogie, ideea că vaccinul va provoca un genocid.

Comparația nu doar că relativizează o dramă inimaginabilă – uciderea a milioane de oameni în lagăre – comparând-o cu măsuri medicale care previn infectarea cu Covid, dar nu face decât să arunce în derizoriu Holocaustul.

Silviu Vexler, președintele Federației Comunităților Evreiești: „În mod evident este mai mult decât o umilire a memorie acelor oameni care au murit nevinovați acolo, o relativizare a cea ce înseamnă Holocaustul în sine“

Silviu Vexler, președintele Federației Comunităților Evreiești și deputat din partea minorităților în Parlament, a afirmat la RFI că nu e un simplu accident și că acest gen de mesaje tinde să se înmulțească fără ca autoritățile să reacționeze în vreun fel: “Mi s-a părut o umiliță cruntă la adresa memoriei victimelor Holocaustului și a puținilor supraviețuitori care mai sunt alături de noi astăzi. Alăturarea de cuvinte este mizerabilă. Acea frază, care a fost trunchiată și refolosită a devenit și este cunoscută în toată lumea din cauza lagărului de concentrare de la Auschwitz Birkenau. Este asociată în public, în memoria colectivă cu acel loc. Nu este prima dată când există diverse teorii ale conspirației sau ale persoanelor care se împotrivesc vaccinării care fac astfel de comparații mizerabile cu lagărele de concentrare sau cu ceea ce s-a întâmplat în perioada Holocaustului. În mod evident este mai mult decât o umilire a memorie acelor oameni care au murit nevinovați acolo, o relativizare a cea ce înseamnă Holocaustul în sine. Nu se poate spune, indiferent de context și de cât poate fi dusă o ideea la absurd, că ceea ce este în ziua de astăzi are măcar o tangență, cât de cât, de orice natură cu ceea ce s-a întâmplat atunci“.

Despre cel care a postat mesajul, Silviu Vexler spune că e cunoscut pentru acțiunile sale antisemite.

Astfel de aruncări în derizoriu a memoriei unor oameni uciși în tragedii nemaipomenite sunt tot mai dese.

Începând din 2013, PSD a început să asemene intrarea la pușcărie a infractorilor din politică și economie dovediți de DNA că au furat cu martiriul elitelor interbelice ucise de comuniști. Condamnarea lui Adrian Năstase a fost pusă, nici mai mult, nici mai puțin decât pe picior de egalitate cu asasinarea lui Iuliu Maniu în închisoarea de la Sighet!

Și aruncarea după gratii a lui Dan Voiculescu a fost asemănată cu întemnițarea de către bolșevicii veniți pe tancurile rusești a unora dintre liderii României care au făcut Marea Unire.

Tiberiu Poparad, autorul pancartei jignitoare: „Evreilor, vă comportați pervers!”

În replică la cele spuse de Silviu Vexler, unul dintre cei care apar în poză, Tiberiu Poparad, a postat interviul apărut la RFI și a comentat pe contul său de Facebook: “Un om ca ăsta i-a condamnat pe Socrate, Iisus, Girodano Bruno… Abia aștept tranșarea in justiție a acestei cauze. Orice contestare de legalitate a activitatii unui ONG evreiesc, se lasă cu o acuzație de antisemitism. Ăștia se cred deasupra tuturor oamenilor și legilor. Și dacă până acum s-au manifestat pe după perdea, iată o asumare pe față. Cine se pune cu noi, e antisemit. Cine preia mesajele de «patrimoniu», cu rezonanță mondială pt a ridica la fileu o idee, o dezbatere, este cum vrem noi, antisemit. De ce antisemit, numai mintea lui bolnavă știe. Mesajul original care se află la poarta intrării în lagărul Auschwitz, a fost pus înainte că acesta să comită ororile. Deci practic, la momentul respectiv a fost privit cum este privit acest banner acum. Cine putea să critice un mesaj precum «Munca te face liber»? Un îndemn moral și valabil care, din cauza ororilor comise în numele lui, a ajuns sa fie privit cel puțin cu scepticism, dacă nu cu dispreț și ură din cauza celor ce au urmat. La vaccin, la ideea/conceptul de vaccin, lucrurile sunt în derulare. Noi doar tragem semnalul de alarmă privind direcția în care se îndreaptă lucrurile. Și sincer, abia aștept să mă duc la pușcărie. Le-aș da o mare palma filozofilor de paradă precum Liiceanu, Pleșu și Patapievici. Evreilor, mă adresez așa pt că Vexler este reprezentantul lor în Parlament, vă comportați pervers. Nu sunteți proprietarii istoriei, și nu puteți folosi tema holocaustului după cum vi se pare vouă, după cum vă convine vouă! Atitudinea de acest fel vă diluează foarte mult sentimentul natural de compasiune al oamenilor. Later edit: știu că mesajul a fost preluat și de către domnul avocat #piperea. Hai, că o să fie interesant“.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta