Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru noul Guvern: S-a închis ciclul în care ne-am angajat și am promis. Acum, la treabă!

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro ) Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Florin Cîțu au depus jurământul de învestitură miercuri seara, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, după ce acesta a trecut de votul Parlamentului cu 260 de voturi ”pentru” și 186 de voturi ”împotrivă”. Într-un prim mesaj adresat Cabinetului Cîțu, președintele Klaus Iohannis l-a îndemnat să […]

( Teodora Ion – Caleaeuropeana.ro )

Membrii Guvernului condus de prim-ministrul Florin Cîțu au depus jurământul de învestitură miercuri seara, într-o ceremonie la Palatul Cotroceni, după ce acesta a trecut de votul Parlamentului cu 260 de voturi ”pentru” și 186 de voturi ”împotrivă”.

Într-un prim mesaj adresat Cabinetului Cîțu, președintele Klaus Iohannis l-a îndemnat să facă treacă, să livreze ce a promis că vor livra.

”Vă felicit și vă doresc mult succes și multă energie și ambiție pentru realizarea tuturor obiectivelor și proiectelor pe care vi le-ați propus prin programul de guvernare”, le-a spus Klaus Iohannis noilor miniștri.

”Oamenilor, cetățenilor români, li s-a promis restructurarea statului, reforme importante în domenii cum ar fi sănătatea, educația, reforme importante în marile sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Și toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate”, a completat șeful statului.

Acesta s-a angajat ca, împreună cu noul Parlament și Guvern și cu toate autoritățile statului, să ducă la îndeplinire promisiunile făcute.

”Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetățeanului. Au trecut aproape doi ani în care am avut campanii electorale, alegeri. Acum acest ciclu s-a închis. S-a închis ciclul în care noi, cei de aici, ne-am angajat și am promis. Acum, la sfârșitul acestui ciclu, vă spun sincer: la treabă!”, a încheiat Iohannis.

Guvernul Cîțu a fost învestit prin votul Parlamentului, după o zi de audieri și dezbateri în plen. Au votat pentru învestirea Cabinetului Cîțu 260 deputați și senatori, 186 au votat împotrivă împotrivă în vreme ce niciunul dintre parlamentari nu s-a abținut. Au fost prezenţi 446 parlamentari, toți exprimându-și dreptul de vot

Configurația guvernamentală arată după cum urmează:

Prim-ministru: Florin Cîțu (PNL)

Șeful Cancelariei Prim-ministrului: Victor Giosan (USR PLUS)

Vicepremier: Dan Barna (USR PLUS)

Vicepremier: Kelemen Hunor (UDMR)

Partidului Național Liberal i-au revenit în urma negocierilor nouă ministere:

Ministerul Apărării Naţionale: Nicolae Ciucă

Ministerul de Externe: Bogdan Aurescu

Ministerul Finanțelor Publice: Alexandru Nazare

Ministerul Afacerilor Interne: Lucian Bode

Ministerul Educației: Sorin Cîmpeanu

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: Raluca Turcan

Ministerul Energiei: Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale: Adrian Oros

Ministerul Culturii: Bogdan Gheorghiu

USR PLUS

Ministerul Investițiilor și proiectelor europene: Cristian Ghinea

Ministerul Transporturilor: Cătălin Drulă

Ministerul Sănătăţii: Vlad Voiculescu

Ministerul Justiției: Stelian Ion

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizăzii: Ciprian Teleman

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: Claudiu Năsui

UDMR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și a Administrației: Cseke Attila

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor: Tánczos Barna

Ministerul Tineretului și Sportului: Novak Eduard


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta