Mihai Botez, deputatul USR de Vaslui, ieșire nervoasă la adresa unui coleg de comisie: “pesedistul ăsta ipocrit face pe prostul”

Mihai Botez, deputatul USR de Vaslui, ieșire nervoasă la adresa unui coleg de comisie: “pesedistul ăsta ipocrit face pe prostul”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mihai Botez, deputatul USR de Vaslui, ieșire nervoasă la adresa unui coleg de comisie: “pesedistul ăsta ipocrit face pe prostul”

( Simona DANDA – Vremea Noua ) REACȚIE… Audierile miniștrilor din guvernul Cioloș au aprins spiritele, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, a avut o remarcă acidă la adresa unui coleg deputat, de la PSD, pe care l-a făcut […]

( Simona DANDA – Vremea Noua )

REACȚIE… Audierile miniștrilor din guvernul Cioloș au aprins spiritele, în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului. Membru al Comisiei pentru politică economică, reformă și privatizare, Mihai Botez, deputat USR de Vaslui, a avut o remarcă acidă la adresa unui coleg deputat, de la PSD, pe care l-a făcut penibil și ipocrit: “Pesedistul ăsta penibil ne ceartă pe noi că în plină pandemie stăm și facem audieri de formă. Că se moare la ATI de covid. Pesedistul ăsta ipocrit uită, face pe prostul… sau pur și simplu manipulează omițînd să spună că au amânat cu complicitatea PNL votarea moțiunii de cenzură pe care am depus-o, că nu au depus nicio propunere de prim-ministru și că nu poartă mască într-o sală plină ochi de oameni. Să vă fie rușine!”, a scris Mihai Botez pe Facebook.

De asemenea, acesta i-a acuzat pe social-democrați și liberali că fug de responsabilitate: “Am participat astăzi la trei audieri de miniștri. Colegii mei s-au pregătit foarte bine, însă audierile nu au menirea de a verifica dacă în fața comisiilor se prezintă candidați de valoare. Voturile de azi au menirea de a cimenta alianța PSD-PNL, cele două partide care pare că trăiesc în simbioză. USR a venit în Parlament cu o propunere de guvern și un program de guvernare, pentru că PNL și PSD au fugit de responsabilitate și nu au avut curajul să vină cu propuneri. USR va merge până la capăt cu aceste propuneri pentru că avem nevoie cât mai rapidă de un guvern care să scoată țara din criză”, a mai scris deputatul USR pe Facebook.

Miniștrii lui Cioloș, respinși în comisiile din Parlament

Acuzațiile deputatului vin în contextul în care miniștrii propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș au fost respinși pe bandă rulantă în comisiile din Parlament. Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniștri și a programului de guvernare va avea loc azi, 20 octombrie. Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat încă de ieri că parlamentarii liberali nu vor vota nici în comisii, nici în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș. El a mai spus că nu exclude varianta alegerilor anticipate și că PNL arată deschidere către USR: „Ce a fost în trecut a fost în trecut”. „Decizia de vot a fost luată aseară în BEx – ne vom abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest guvern”, a declarat Florin Cîțu, precizând că parlamentarii PNL se vor abține de la vot și în comisii, și în plen. Președintele PNL a mai spus că este deschis pentru o reluare a discuțiilor cu USR. „Noi arătăm aici maturitate, arătăm deschidere. Parlamentarii PNL nu se vor ridica din bancă și nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, așa cum s-a întâmplat în partea cealaltă, deci arătăm că vrem să depășim acest moment. Ce a fost în trecut a fost în trecut, haideți să rezolvăm problema de mâine”, a mai spus Cîțu, arătând că, dacă și USR dovedește aceeași deschidere, discuțiile între cele două partide se pot relua. „PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opțiunile, soluțiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. (…) Protocolul, dacă vă uitați la el, este simplu: PNL în această coaliție are funcția de premier”, a afirmat Cîțu la Parlament.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta