Mihai Botez, singurul parlamentar vasluian care își face publică activitatea

Mihai Botez, singurul parlamentar vasluian care își face publică activitatea
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mihai Botez, singurul parlamentar vasluian care își face publică activitatea

( Robo Știri ) Pe parcursul acestei săptămâni, deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, a avut activitate în teritoriu, ședințe la Camera Deputaților și în cadrul grupului USR-Plus, ca și în Comisia pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare. Pentru transparență, pe care nu doar o pretinde, ci o și practică, Botez este singurul parlamentar vasluian […]

( Robo Știri )

Pe parcursul acestei săptămâni, deputatul Mihai Botez, președintele USR Vaslui, a avut activitate în teritoriu, ședințe la Camera Deputaților și în cadrul grupului USR-Plus, ca și în Comisia pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare. Pentru transparență, pe care nu doar o pretinde, ci o și practică, Botez este singurul parlamentar vasluian care, de la începutul primului mandat, în fiecare zi de luni își face cunoscută agenda săptămânii.

„Ideea cu agenda mi-a venit în primul mandat. Atunci când mi-am lansat site-ul, m-am întrebat cum aș putea în cel mai bun mod să fiu transparent. Așa că am decis să fac o secțiune specială, unde să postez agenda săptămânală, în special în timpul sesiunilor parlamentare. Există acea expresie, oarecum clișeică, a întâlnirilor din spatele ușilor închise. Prin postarea agendei, am vrut să arăt oamenilor cam cum arată programul pe care îl are un parlamentar. Am început să postez pe site, iar din acest mandat, am început să postez și o variantă vizuală. De aceea, în completare, încerc să postez cât mai des și despre activitățile pe care le am pe Facebook. Despre unele întâlniri nu știu la începutul săptămânii când postez și încerc să le mai adaug ulterior ca să rămână în arhivă. Nici întâlnirile de partid nu le trec decât dacă au o relevanță publică, dar săptămânal sunt acasă și organizez sau particip la ședințe ale biroului județean sau ale celor locale”, ne-a declarat deputatul Mihai Bitez, președintele USR, singurul parlamentar vasluian care, de ani de zile, în fiecare zi de luni își face publică agenda săptămânală, arătându-le celor interesați care îi vor fi activitățile și în ce constau acestea.

Pentru săptămâna care tot se încheie, de exemplu, deputatul vasluian și-a trecut pentru fiecare zi cel puțin o activitate importantă, precum participarea la ședințele Camerei Deputaților și în cadrul grupului USR-Plus din Cameră, precum și în Comisia pentru Politică Economică, Reformă și Privatizare și, de asemenea, activitatea în teritoriu.

După cum se știe, partidul lui Botez, USR, a făcut mult caz de noțiunea de „transparență publică”. Parlamentarul vasluian nu doar o predică, o mai și aplică. „E un principiu care spune că 80% dintre realizări sunt aduse de 20% din ceea ce faci, deci trebuie să muncești mult ca totuși o parte din ceea ce muncești să ajungă să se și vadă și să fie apreciată. Organizația a crescut și îmi propun să comunicăm mai mult și mai bine pe viitor. Sunt mai mulți parlamentari care își postează agenda săptămânală de la grupul USR PLUS și chiar europarlamentari, din ce am văzut. Deci, încet-încet, începe să prindă acest obiectiv”, mai spune Botez.

Despre ceilalți parlamentari vasluieni, unii, din păcate, cu activitate puțin spre deloc cunoscută publicului, președintele USR Vaslui declară că ar fi bine să își facă cunoscută activitatea și ei: „Nu știu dacă ceilalți parlamentari de Vaslui vor face acest lucru, dar doar putem spera că la un moment dat o vor posta și ei”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta