Ministerul Finanţelor nu lasă dinozaurii să iasă la pensie. Ce sinecuri au primit foşti grei din PNL, ALDE sau UNPR

Ministerul Finanţelor nu lasă dinozaurii să iasă la pensie. Ce sinecuri au primit foşti grei din PNL, ALDE sau UNPR
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ministerul Finanţelor nu lasă dinozaurii să iasă la pensie. Ce sinecuri au primit foşti grei din PNL, ALDE sau UNPR

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Ministerul Finanţelor, condus de Alexandru Nazare, le-a prelungit mandatele de membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM) mai multor veterani din politica românească, cu toate că nu au legături vizibile cu PNL, ci au trecut în ultimii ani dintr-un partid în altul, […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Ministerul Finanţelor, condus de Alexandru Nazare, le-a prelungit mandatele de membri ai Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGC-IMM) mai multor veterani din politica românească, cu toate că nu au legături vizibile cu PNL, ci au trecut în ultimii ani dintr-un partid în altul, relatează Adevărul.

FNGC-IMM, instituţie care se ocupă de gestionarea programelor de subvenţionare ale întreprinderilor mici şi mijlocii, pentru fermieri, dar şi de garanţiile pentru programul „Prima casă”, va avea în continuare în Consiliul de Administraţie foşti politicieni ca Radu Stroe, Ovidiu Silaghi şi Ion Ariton, care vor primi o leafă lunară brută de 12.000 de lei.

La începutul lunii iunie, Ministerul Finanţelor, acţionarul majoritar al instituţiei, a hotărât ca Radu Stroe să mai primească un mandat provizoriu de patru luni (cu posibilitate de prelungire încă două luni, dacă sunt motive temeinice). Stroe, fost ministru al Internelor în Guvernul Ponta şi traseist politic (PNL, ALDE, UNPR, PSD), lucrează şi la Curtea de Conturi, acolo unde e consilier al şefului instituţiei.

Ion Ariton, fost ministru al Economiei în Guvernul Boc, este un alt politician care şi-a găsit locul la FNGC-IMM, după ce nu a mai prins Parlamentul. Ariton, fost membru al PDL, ALDE şi PMP, a primit o prelungire de mandat de două luni, până pe 9 august.

Un caz similar este şi Ovidiu Silaghi, fost ministru liberal al Transporturilor în Guvernul Ponta, trecut prin PNL şi ALDE, care are mandat prelungit tot până pe 9 august.

Printre veteranii din politică ajunşi la Fondul de Garantare a IMM-urilor este şi Anca Boagiu, fost ministru al Transporturilor şi apropiată a şefului de la Finanţe. La fel şi Dan Matei, fost consilier de stat pe probleme economice al fostului premier Viorica Dăncilă, are parte de funcţii bine plătite.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta