Miniștrii de finanțe G7 au ajuns la un acord istoric pentru un impozit global de minimum 15% pentru marile corporații

Miniștrii de finanțe G7 au ajuns la un acord istoric pentru un impozit global de minimum 15% pentru marile corporații
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Miniștrii de finanțe G7 au ajuns la un acord istoric pentru un impozit global de minimum 15% pentru marile corporații

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro ) Grupul principalelor șapte economii ale lumii  a ajuns sâmbătă la un acord pentru un impozit global minim de cel puțin 15%, relatează Reuters și Digi24. Reforma ar urma să limiteze capacitatea marilor corporații de a-și muta profiturile în paradisuri fiscale pentru a scăpa de taxe. Este o decizie „istorică”, […]

( Diana Zaim – Caleaeuropeana.ro )

Grupul principalelor șapte economii ale lumii  a ajuns sâmbătă la un acord pentru un impozit global minim de cel puțin 15%, relatează Reuters și Digi24.

Reforma ar urma să limiteze capacitatea marilor corporații de a-și muta profiturile în paradisuri fiscale pentru a scăpa de taxe.

Este o decizie „istorică”, potrivit ministrului britanic de Finanțe, Rishi Sunak, citat de BBC.

„Vom asigura o coordonare adecvată între aplicarea noilor reguli fiscale internaționale și eliminarea tuturor impozitelor pe servicii digitale și a altor măsuri similare relevante pentru toate companiile”, au anunțat miniștrii de finanțe din G7, grup care include SUA, Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Japonia, Italia.

În urma unor ani de discuții, miniștrii de finanțe au convenit asupra unor reforme prin care multinaționalele își vor plăti partea lor echitabilă de taxe în țările în care își desfășoară activitatea.

Aceștia au convenit, de asemenea, asupra principiului unei rate minime globale care să garanteze că multinaționalele plătesc impozite de cel puțin 15% în fiecare țară în care își desfășoară activitatea.

Pentru a se asigura că piețele își joacă rolul în tranziția către un nivel net zero, grupul a urmat, de asemenea, exemplul Marii Britanii, angajându-se să impună firmelor obligația de a raporta impactul asupra climei al deciziilor lor de investiții, precum și măsuri concrete de combatere a criminalității ecologice, potrivit comunicatului oficial G7.

Miniștrii de finanțe din Grupul principalelor șapte economii au discutat vineri la Londra despre înființarea unei cote a impozitului de profit la nivel global pentru companii precum Google, Facebook și Amazon.

Reuniunea a fost prezidată de ministrul britanic de finanțe Rishi Sunak și va fi prima dată când toți cei șapte miniștri se vor întâlni față în față de la începutul pandemiei de coronavirus.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta