Ministrul Ghinea a ridiculizat PSD în Parlament: „E VNB, nu BMW! Venitul Naţional Brut, nu o maşină nemţească!”

Ministrul Ghinea a ridiculizat PSD în Parlament: „E VNB, nu BMW! Venitul Naţional Brut, nu o maşină nemţească!”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ministrul Ghinea a ridiculizat PSD în Parlament: „E VNB, nu BMW! Venitul Naţional Brut, nu o maşină nemţească!”

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a făcut praf PSD luni, în Parlament, la dezbaterea moțiunii depuse de social-democrați împotriva acestuia, pe tema PNRR. În doar câteva cuvinte, Ghinea a desființat tot textul moțiunii, indicând simplu, pe puncte, falsurile promovate de PSD. În urletele și fluierăturile parlamentarilor social-democrați, Ghinea a luat […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a făcut praf PSD luni, în Parlament, la dezbaterea moțiunii depuse de social-democrați împotriva acestuia, pe tema PNRR. În doar câteva cuvinte, Ghinea a desființat tot textul moțiunii, indicând simplu, pe puncte, falsurile promovate de PSD.

În urletele și fluierăturile parlamentarilor social-democrați, Ghinea a luat la mână textul moțiunii, arătând că nimic din ce e scris acolo nu corespunde realității și că, în mai multe rânduri, înșiși autorii se contrazic.

De ironii n-a scăpat Marcel Ciolacu, președintele PSD, care a fost sfătuit să nu pună textul moțiunii pe Facebook, pentru că se va alege cu contul blocat pentru fake-news, scrie Adevărul.

PSD a depus moțiunea de cenzură „Cristian Ghinea, de la zero la abis”, al cărei text s-a discutat luni și va fi votat marți. În esență, PSD îi reproșează că n-ar fi atras fonduri europene și că a eșuat în elaborarea PNRR. Ghinea a venit în Parlament și a demonstrat contrariul, grupând textul – pe care l-a numit “un banc prost” –  în “cinci mari minciuni”.

Cum a desființat Cristian Ghinea, în doar câteva fraze, moțiunea PSD: „Alocarea banilor se face în funcție VNB. VNB, nu BMW! Nu e o maşină nemţească, este Venitul Naţional Brut. Puneţi mâna şi citiţi!”

„Sunt cinci mari minciuni în această moţiune, pe care oricine le putea verifica uşor din informaţii publice.

Prima minciună gogonată: vă plângeţi în moţiune că în fiecare zi România pierde bani mulţi. Adevărul este că în anul acesta au intrat în ţară 1,6 miliarde de euro din fonduri structurale, bani întraţi înainte de PNRR.  Alte 2,3 miliarde de euro aflate în procesare vor intra în ţară până în decembrie. Spuneţi în moţiune: «faptele şi cifrele vorbesc». Da, cifrele vorbesc şi vă fac de ras.

A doua minciună: spuneţi că absorbţia curentă este la pământ. Fals! Rata absorbţiei este de 55%, în marja curentă a mediei europene de 58%. Este chiar mai mare decât a altor state precum Italia, Spania, Danemarca. Informaţia este publică pe site-ul Comisiei Europene. Puneţi mâna şi citiţi!

A treia minciună: spuneţi că programele din cadrul programului financiar 2021-2017 nu există nici pe hârtie. În acelaşi text, două pagini mai târziu, pentru că autorii moţiunii nu au citit-o de la un cap la altul, scrie că programele au fost trimise la Bruxelles. Decideţi-vă! Adevărul este că România a publicat încă de anul trecut proiectele şi într-adevăr au fost trimise la Comsie.

A patra minciună gogonată: spuneţi că Guvernul nu a alocat bani pentru gestionarea crizei sanitare COVID-19. Fals! S-au alocat 2,7 miliarde de lei în ultimul an pentru dotarea spitalelor din România. Sunt proiecte semnate, în curs de implementare.

A cincea minciună: spuneţi că s-au evaporat 1,3 miliarde de euro din alocarea pentru PNRR. Fals! Alocarea pentru fiecare ţară se face pe baza unei formule de calcul din regulament. Formulă de calcula bazată pe VNB. VNB, nu BMW. Nu e o maşină nemţească, este venitul naţional brut.

Puneţi mâna şi citiţi!“


Distribuie articolul