Ministrul Sănătăţii, despre defecţiunea de la „Victor Babeş”: Nu avem indicaţii că ar fi dinăuntrul tirului

Ministrul Sănătăţii, despre defecţiunea de la „Victor Babeş”: Nu avem indicaţii că ar fi dinăuntrul tirului
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ministrul Sănătăţii, despre defecţiunea de la „Victor Babeş”: Nu avem indicaţii că ar fi dinăuntrul tirului

( TheEpochTimes ) Potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu ar exista „indicaţii” care să arate că tragedia de la Spitalul „Victor Babeş” ar fi fost generată de o defecţiune apărută înăuntrul TIR-ului ATI. Ministrul a precizat că este o anchetă în curs de desfăşurare, care va stabili clar cum au decurs lucrurile. „Ce ştiu este […]

( TheEpochTimes )

Potrivit ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, nu ar exista „indicaţii” care să arate că tragedia de la Spitalul „Victor Babeş” ar fi fost generată de o defecţiune apărută înăuntrul TIR-ului ATI. Ministrul a precizat că este o anchetă în curs de desfăşurare, care va stabili clar cum au decurs lucrurile.

„Ce ştiu este că toate ventilatoarele s-au oprit dintr-o dată. Din explicaţiile de la DSU, care a cumpărat şi operează TIR-urile, ştim că a fost o problemă legată de presiunea oxigenului. Asta ar fi dus sau ar fi putut duce la oprirea tuturor ventilatoarelor. Domnul Arafat m-a asigurat că toate unităţile mobile sunt verificate la fiecare două luni, că au toate avizele în ordine”, a declarat Voiculescu, citat de Hotnews.

Oficialul a explicat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la ministerul de resort, că la ora 18:00 ar fi aflat despre situaţia dramatică de la Spitalul „Victor Babeş”.

„Între 18:30-19:00 am ajuns la spital. Când am ajuns m-am interesat despre situaţia celorlalţi pacienţi, am întrebat dacă poliţia a fost anunţată.[…] Am întrebat dacă poliţia a fost anunţată, nu mi s-a confirmat acest lucru, am cerut să fie anunţată”, a mai precizat Voiculescu.

Reamintim că, luni, trei dintre cei opt pacienţi aflaţi în stare gravă la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti şi-au pierdut viaţa în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. Ceilalţi cinci au fost salvaţi şi transferaţi ulterior la alte unităţi medicale. Serviciul Omoruri a demarat o anchetă în acest caz.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta