Ministrul Transporturilor, mesaj către protestatarii de la metrou: Renunţaţi! Nu are rost să mergeţi la puşcărie pentru Rădoi

Ministrul Transporturilor, mesaj către protestatarii de la metrou: Renunţaţi! Nu are rost să mergeţi la puşcărie pentru Rădoi
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Ministrul Transporturilor, mesaj către protestatarii de la metrou: Renunţaţi! Nu are rost să mergeţi la puşcărie pentru Rădoi

( TheEpochTimes ) Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a solicitat public, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, autorităţilor responsabile cu ordinea publică să intervină pentru a restabili ordinea şi circulaţia metroului bucureştean. “Cer autorităţilor responsabile cu ordinea publică să restabilim ordinea şi să restabilim circulaţia metroului bucureştean. Am avut desigur şi discuţii cu domnul ministru […]

( TheEpochTimes )

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a solicitat public, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, autorităţilor responsabile cu ordinea publică să intervină pentru a restabili ordinea şi circulaţia metroului bucureştean.

“Cer autorităţilor responsabile cu ordinea publică să restabilim ordinea şi să restabilim circulaţia metroului bucureştean. Am avut desigur şi discuţii cu domnul ministru Bode şi susţine acelaşi lucru, am discutat şi cu premierul Cîţu. Există susţinerea întregului guvern şi a coaliţiei pentru a lua o atitudine – nu ştiu, mie mi s-a spus că ar fi una curajoasă. Mie nu mi se pare curajoasă. Mie mi se pare o atitudine de normalitate. Nu mi se pare normal să fii laş, să laşi capul în jos şi să accepţi ca interesul cetăţenilor să fie călcat în picioare doar ca să nu ai tu probleme ca ministru”, a afirmat Drulă.

Totodată, ministrul Transporturilor a explicat că demersul sindicaliştilor de la metrou a făcut ca bucureştenii să fie şi mai mult expuşi riscului de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, dat fiind că au fost nevoiţi să se înghesuie în mijloacele de transport în comun de suprafaţă.

“Oamenii au trebuit să se înghesuiască din cauza unor mafioţi, astăzi, în mijloacele de transport în comun, învăţătoarele au întârziat la şcoli, aţi dat un oraş peste cap. Voi unde vă credeţi? V-a mers până acum, dar de acum nu vă mai merge. Mai adaug apoi abuz în serviciu, trafic de influenţă, şantaj şi am depus cum spuneam o plângere la DNA şi am toată încrederea în justiţia din România că îşi va face datoria. Suntem un stat de drept şi justiţia îşi va face datoria pentru a proteja cetăţenii”, a afirmat oficialul.

Potrivit acestuia, în paralel, compania Metrorex calculează pagubele pricinuite iar acestea s-ar ridica la milioane de lei.

“Cifra este încă în curs de finalizare, pentru ziua de astăzi, şi Metrorex se va îndrepta împotriva celor responsabili pentru a recupera aceşti bani. Este absolut imperativ ca metroul să circule urgent din nou. Fiecare minut de întârziere înseamnă creşterea riscului ca bucureştenii să se îmbolnăvească în mijloacele de transport în comun supraaglomerate şi le cer celor implicaţi, şi poate mulţi dintre ei manipulaţi, în al 13-lea ceas să nu mai persiste în această acţiune şi să se oprească din încălcarea legii. Iar autorităţile care veghează la ordinea publică şi au aceste responsabilităţi trebuie să îşi facă datoria pentru că numai ei pot elibera şinele de aceşti ilegalişti”, a adăugat Cătălin Drulă.

Ministrul a mai vorbit şi de “o acuzaţie aruncată de Domnul Rădoi şi acoliţii săi, o minciună” referitoare la nişte eventuale concedieri.

“Nu a fost nimeni concediat de la metrou. Cine spune asta minte cu neruşinare penală. Sunt 10 oameni, atât, care şi-au înaintat dosarul de pensionare şi care au ieşit la pensie. De asemenea, niciun salariu nu a fost redus în acest moment. De fapt, altele sunt mizele acestei acţiuni: sunt cele identificate de Corpul de control al Ministerului – Cartelul, spaţiile comerciale ocupate fără drept. Vă reamintesc că ieri s-a trimis o somaţie de eliberare a acestor spaţii ocupate fără drept şi miza celor care organizează această acţiune ilegală este exact aceasta: banii pe care firma sindicatului îi încasează din chiriile de la spaţiile comerciale. Pe acest subiect nu avem ce dialoga. Pe subiecte care sunt de interes legitim pentru angajaţi şi pentru companie, da, va exista mereu dialog social, dar doar după ce reporneşte metroul”, a subliniat Drulă.

Întrebat ce măsuri va lua pentru reluarea călătoriilor cu metroul în această seară sau în acest weekend, ministrul a răspuns:

„În momentul de faţă, metroul nu circulă din cauza unei situaţii care ţine de zona de ordine publică. Avem autorităţi în zona de ordine publică care trebuie să îşi facă datoria, acolo fiind o acţiune ilegală pe absolut toate planurile. Nu există o acţiune, nu există o grevă declarată, Legea 55 nu permite organizarea pe timp de pandemie. Am vorbit de toate aceste infracţiuni pe care noi le considerăm şi am înaintat o plângere la DNA în acest sens. Avem autorităţi responsabile cu ordinea publică şi sunt convins că vor acţiona dacă – şi repet – nu îmi doresc să se ajungă acolo, dacă oamenii care, eu cred că cel mai mult sunt manipulaţi de liderii sindicali, nu renunţă la această acţiune absolut abuzivă. Este o infrastructură critică a statului român, nu este în proprietatea domnului Rădoi. Bucureştenii au dreptul să circule cu metroul şi statul nu va mai da niciun pas în spate în faţa mafiei”.

Totodată, ministrul Transporturilor a reiterat că acţiunea protestatarilor este una pe care toţi specialiştii în Drept o consideră ilegală.

“Nişte oameni au ocupat o infrastructură critică, în mod abuziv şi nu i-au lăsat astăzi pe colegii lor care au venit la muncă, mecanicii de trenuri şi de metrou care s-au prezentat la muncă şi nu au putut să iasă din depou. Sunt în jur de 5.500 de angajaţi de la Metrorex numai câteva sute au fost implicaţi în această acţiune. Eu le mulţumesc celor care s-au prezentat la muncă şi care înţeleg că trebuie să ne gândim la interesul acestei companii şi pe termen mediu şi lung, care înţeleg să se gândească şi la societatea din care fac parte. […] Eu nu pot să ştiu ce vor face oamenii care determină acest blocaj. V-am spus, am făcut un apel la ei să renunţe pentru că, cu fiecare minut, ştiţi cum e până la urmă – nu are rost să te duci la puşcărie pentru Rădoi”, a conchis Cătălin Drulă.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta