Mitul PSD si inlocuirea lui cu un alt mit, provocarea Aliantei pentru anul 2021

Mitul PSD si inlocuirea lui cu un alt mit, provocarea Aliantei pentru anul 2021
Reality Check Ahead sign on desert road
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Mitul PSD si inlocuirea lui cu un alt mit, provocarea Aliantei pentru anul 2021

  2021, va fi pentru Romania un an al deciziilor fundamentale si de aceea va fi marcat de un sir de riscuri si provocari politice. Probabil anul 2021 ne va raspunde la intrebarea ce a fost anul 2020, un an al inceputului schimbarilor sau un an al visurilor pierdute. In primul rand consider ca misiunea istorica […]

  2021, va fi pentru Romania un an al deciziilor fundamentale si de aceea va fi marcat de un sir de riscuri si provocari politice. Probabil anul 2021 ne va raspunde la intrebarea ce a fost anul 2020, un an al inceputului schimbarilor sau un an al visurilor pierdute.

In primul rand consider ca misiunea istorica a noii coalitii de centru-dreapta,  in primul rand a politicienilor de la USR-PLUS, este sa demonteze, sistemul  edificat si consolidat creat de PSD in 31 de ani. Acest sistem nu este o simpla structura materiala care poate fi demolata cu buldozerul. Este adevarat, cu tehnologia actuala poti distruge de exemplu o piramida din Egipt, dar nu poti demola mitul Egiptului antic. La fel este si cu sistemul  construit de PSD, el exista in mentalul majoritatii romanilor si fara o revolutie a mentalitatilor nu poate fi distrus.

Intrebarea care se pune acum, este daca aceasta noua elita politica a Aliantei este pregatita pentru o asemenea revolutie ?

Condamnarea morala a psd-ismului nu este un simplu moft, ci un imperativ moral, necondamnarea lui inseamna legitimarea lui morala. PSD este un mit, iar cu miturile nu este de glumit, niciodata in istorie nimeni nu a castigat vreun razboi in lupat cu miturile. Totusi infrangerea morala a psd-ismului se poate infaptui, cum ? Prin inlocuirea lui cu un alt mit. In primul rand, neadmiterea reprezentantilor PSD in functii decizionale, atat pe plan local cat si pe plan national. Este pregatita noua guvernare pentru realizarea acestui obiectiv ?

Tinand cont de faptul ca in mediul rural, datorita disparitiei ziarelor in format fizic si inlocuirea multor publicatii in format online, aceasta a dus la o proasta informare a electoratului si la formarea unui teren ideal pentru zvonuri si manipulare. In aceasta situatie supravietuirea presei  scrise care sa dezgroape dialogul dintre noua putere si electoratul de la tara este nu numai o obligatie morala ci si impetuos necesara. Obiectivele politice, economice, sociale ale noii guvernari nu pot fi atinse fara o presa libera si democratica si nu sa fie treaba “mogulilor” de presa.

Astazi Romania, este divizata in doua tabere aflate in stare de razboi. Ambele considerandu-se invingatoare. Una a PSD aflata in agonie si care nu-si recunoaste infrangerea, cealalta formata de coalitia de centru-dreapta, cuprinsa de euforia guvernarii. Ciolacu, liderul invinsilor, indeamna poporul prin intermediul presei aservite sa elibereze tara de puterea aleasa constitutional. Avem de a face cu aceeasi mentalitate totalitarista psd-ista.

Poporul nu cred ca este speriat de “catastrofa” prorocita de PSD in cazul venirii la putere a Aliantei de centru-dreapta, dimpotriva, romanii sunt mai speriati de perspective revenirii la putere a PSD. Totul va depinde de ce va face actuala guvernare in urmatoarele 3-4 luni. E mult, e putin ? Este foarte mult, acum va depinde de felul cum va gestiona Alianta in continuare situatia, daca va face fata riscurilor si pericolelor care o pandesc.  Convingerea mea sincera, este ca daca anul 2020 a fost anul schimbarii, anul 2021 trebuie sa fie anul despartitii definitive a Romaniei de psd-ism.

 De aceea 2021 va fi un an al riscurilor politice, fiinca despartirea unui popor de un mit reprezentat de PSD nu este o treaba simpla si usoara.


Distribuie articolul