Moment de reflectie

Moment de reflectie

Cine a inventat panica, statul paralel, dusmanul invizibil, spaima de straini, neancrederea, conspiratiile ?  Cumva cei din USR-PLUS ? Nu stimati cititori, toate acestea au fost inventate si rostogolite de PCR inainte de 1989 si mai apoi de PSD, a fost si este din pacate munitia lor pentru nostalgici si avem de acestia cu toptanul […]

Cine a inventat panica, statul paralel, dusmanul invizibil, spaima de straini, neancrederea, conspiratiile ?  Cumva cei din USR-PLUS ? Nu stimati cititori, toate acestea au fost inventate si rostogolite de PCR inainte de 1989 si mai apoi de PSD, a fost si este din pacate munitia lor pentru nostalgici si avem de acestia cu toptanul in Romania. Toate aceste invective sunt pentru cei care nu au inteles cum functioneaza o economie de piata, toti cei care au ramas someri in urma inchiderii fabricilor au ajuns culmea votanti PSD, fara sa priveasca macar o clipa si sa se intrebe, oare cine a distrus toate aceste fabrici ?

De ce acesti oameni nu se intreaba, de ce nu a fost retehnologizata industria tarii si s-a preferat de catre PSD sa fie aruncata la fier vechi?  Mai departe nimeni nu se intreaba, cine au fost cei care in 1990 au trimis minerii peste oamenii care doreau sa scape de comunism nu numai de Ceausescu. Nici unul dintre cei care voteaza PSD nu se intreaba, cine a trimis milioane de romani in bejanie peste granita, iar apoi sa-i numeasca pe acestia „diasporezi” si „sorosisti”, desi fiecare are cel putin o ruda sau un prieten plecat in afara pentru un trai mai bun si unde ii este respectata munca.

Mai departe cine a pus jandarmii pe 10 august sa brutalizeze oamenii care manifestau pasnic, cine a dat la ceas de seara celebra Ordonanta 13, oare cine ?

Ii aud pe multi ca nu mai au cu cine sa voteze. Trebuie numai sa privesti in urma ca sa intelegi de ce trebuie sa mergi inainte.

Trebuie numai sa ne intrebam daca dorim o Romanie responsabila, a copiilor nostri care tin cu dintii de modernitatea si progresul tarii, sau vrem in continuare o Romanie urata, ciufuta implicata in tot felul de conspiratii si complicitati ?

La o prima strigare, unii o sa zica ca modernizarea si progresul tarii este un fel de zero barat. Le dau dreptate, ce au invatat acestia in trei decenii de capitalism si democratie, nimic, cei care au guvernat tara in acest timp au avut grija ca romanul sa nu stie decat de suc de la dozator, tigari Assos, un mic trafic de frontiera, manele si cand a fost vorba despre vot, multi si-au bagat picioarele in el sau au votat pentru cel care le-a oferit un mic si o bere.

Am ajuns la concluzia ca scopul meu in viata a ajuns sa fie o mare plictiseala in Romania, nu mai vreau „bombe nucleare” de presa, breking news-uri care nu spun nimic, singuar dorinta vreau sa ma plictictisesc mergand pe o autostrada in Romania, vreau peisajul acela gri, dar sa fie autostrada.


Distribuie articolul