Moscova mută nave de război din Marea Caspică în Marea Neagră, o premieră după era sovietică

Moscova mută nave de război din Marea Caspică în Marea Neagră, o premieră după era sovietică
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Moscova mută nave de război din Marea Caspică în Marea Neagră, o premieră după era sovietică

( Adina Mutăr – Newsweek ) Potrivit Daily Mail, Moscova continuă să-și maseze forțele militare în apropierea frontierei cu Ucraina și mută un detașament de nave de război de la Marea Caspică la Marea Neagră, pentru prima dată după era sovietică. Armament și trupe sunt deplasate pe calea ferată și rutieră. Peste 50 de avioane […]

( Adina Mutăr – Newsweek )

Potrivit Daily Mail, Moscova continuă să-și maseze forțele militare în apropierea frontierei cu Ucraina și mută un detașament de nave de război de la Marea Caspică la Marea Neagră, pentru prima dată după era sovietică. Armament și trupe sunt deplasate pe calea ferată și rutieră.

Peste 50 de avioane de luptă, bombardiere și avioane de atac rusești vor fi desfășurate pentru a participa la „exerciții în Marea Neagră”, a raportat agenția rusească de știri Interfax.

Rusia a început exerciții aeriene majore, ce includ lansări de rachete și bombardarea unor ținte navale în Marea Neagră, pe fondul celei mai mari tensiuni privind Ucraina, cu peste 100.000 de soldați ruși la granițele sale cu fostul vecin sovietic.

Raportul Kremlinului anunță că echipaje ale forțelor aeriene rusești și ale Flotei Mării Negre „vor îndeplini sarcini de însoțire a grupurilor și acțiunilor de luptă navală, asigurând securitatea în Marea Neagră”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Moscova desfășoară exerciții majore ca răspuns la amenințările NATO.

Detașamentul naval include fregata Amiral Makarov echipată cu rachete de croazieră Calibre, corvetele Grayvoron și Vișni Volocek, precum și nave mari de debarcare clasa Samum și antimine Ivan Golubeț.


În timpul ultimului conflict major din regiune, zborul Malaysia Alrlines MH17 a fost doborât în iulie 2014 de rebelii proruși, 298 de persoane pierzându-și viața.

Autoritatea Federală de Aviație a SUA (FAA) a emis notificări către companii aeriene să evite zborurile sau să fie foarte precauți în zonele Rostov-on-Don, Simferopol, Dnepr și Kiev, „din cauza riscurilor potențiale de siguranță a zborului asociate cu escaladarea tensiunilor regionale dintre Rusia și Ucraina”.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta