Moşteanu vrea să demonteze „un fakenews”: USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui

Moşteanu vrea să demonteze „un fakenews”: USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Moşteanu vrea să demonteze „un fakenews”: USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui

( TheEpochTimes ) Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că informaţia potrivit căreia USR ar fi votat solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui Klaus Iohannis este un „fakenews”. Moşteanu precizează că, în fapt, USR ar fi votat pentru “introducerea acestei solicitări regulamentare pe ordinea de zi în Biroul Permanent”. “Hai să demontăm un fakenews […]

( TheEpochTimes )

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că informaţia potrivit căreia USR ar fi votat solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui Klaus Iohannis este un „fakenews”. Moşteanu precizează că, în fapt, USR ar fi votat pentru “introducerea acestei solicitări regulamentare pe ordinea de zi în Biroul Permanent”.

“Hai să demontăm un fakenews care se răspândeşte azi. USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii preşedintelui, ci pentru introducerea acestei solicitări regulamentare pe ordinea de zi în Biroul Permanent. E o mare diferenţă şi sper că jurnaliştii care au scris despre subiect înţeleg asta”, a scris Moşteanu marţi, pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR a adăugat că ceea ce s-a întâmplat ieri în Biroul Permanent “este un abuz similar cu cel de la moţiunea de cenzură făcut de PNL PSD”.

“Orice grup parlamentar poate să propună o solicitare pe ordinea de zi, solicitările sunt discutate şi apoi votate. Nu ştim cât de utilă sau oportună este o astfel de dezbatere despre averea preşedintelui pentru că, în baza unor înţelegeri pe sub masă, PNL şi PSD au făcut din nou front comun. USR a solicitat un punct de vedere de la comisia juridică pe subiect, dar pentru PNL şi PSD transparenţa e moft, iar practica democratică facultativă. Cel puţin ieri, în BPR, ele au constituit o majoritate blocând o cerere regulamentară. Aşa cum au făcut şi cu blocarea moţiunii”, a conchis deputatul USR.

Reamintim că reprezentanţii AUR şi cei ai USR au votat în şedinţa de luni a Birourilor Permanente Reunite, pentru introducerea pe ordinea de zi a unei solicitări prin care preşedintele Klaus Iohannis să vină în faţa Parlamentului să dea explicaţii în legătură cu averea sa. Cererea a fost depusă de AUR.

În şedinţa BPR, AUR a cerut suplimentarea ordinii de zi cu o cerere depusă de liderul grupului AUR, Claudiu Târziu, pentru demararea unor proceduri de verificare a averii preşedintelui.

PNL a cerut respingerea solicitării AUR, în timp ce USR a cerut introducerea pe ordinea de zi şi trimiterea documentului la Comisia Juridică, invocând procedura parlamentară.

La vot, parlamentarii PNL şi UDMR au votat împotriva suplimentării ordinii de zi, în timp ce USR şi AUR au votat „pentru”. Parlamentarii PSD, partid ai cărui lideri se întreceau în declaraţii belicoase la adresa lui Iohannis, s-au abţinut. Au fost 11 voturi ale PNL şi UDMR şi 7 voturi ale USR şi AUR. Solicitarea a fost respinsă.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta