Moţiunea PSD, respinsă. Năsui: V-am închis robineţii de bani publici, asta vă doare pe voi

Moţiunea PSD, respinsă. Năsui: V-am închis robineţii de bani publici, asta vă doare pe voi
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Moţiunea PSD, respinsă. Năsui: V-am închis robineţii de bani publici, asta vă doare pe voi

( TheEpochTimes ) UPDATE: Moţiunea simplă contra lui Claudiu Năsui iniţiată de social-democraţi a fost respinsă în plenul Senatului. * * * Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat, marţi, în Parlament, faptul că, din textul moţiunii simple iniţiate de social-democraţi împotriva sa, „reiese un clasament al fricii PSD-ului şi al fricii unui vechi sistem de […]

( TheEpochTimes )

UPDATE: Moţiunea simplă contra lui Claudiu Năsui iniţiată de social-democraţi a fost respinsă în plenul Senatului.

* * *

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a afirmat, marţi, în Parlament, faptul că, din textul moţiunii simple iniţiate de social-democraţi împotriva sa, „reiese un clasament al fricii PSD-ului şi al fricii unui vechi sistem de a face politică” şi i-a acuzat pe aceştia că au depus moţiunea pentru că ministrul Economiei „a închis robineţii de bani care mergeau către nişte mafii politice”.

“Din aceste moţiuni reiese un clasament al fricii, un clasament al fricii PSD-ului şi al fricii unui vechi sistem de a face politică. Mai întâi Vlad Voiculescu şi acum eu. Sunt cumva invidios pe Vlad că l-aţi luat înainte, înseamnă că a deranjat interesele dumneavoastră, poate chiar mai mult din primele zile, dar vă promit că voi face mai bine. Să ştiţi că nu am venit aici să fac nici declaraţii politice, nici figuraţie cum faceţi în moţiune. Am venit să demontez punct cu punct toate punctele pe care le-aţi ridicat. Unele dintre ele merită explicaţii pe care de altfel le-am demontat de mai multe ori public, altele sunt pure minciuni. Le voi mai demonta încă o dată, nu vă faceţi griji”, a afirmat Năsui, la începutul discursului său ca răspuns la acuzaţiile care i-au fost aduse în moţiune.

Ministrul susţine că a auzit PSD-ul vorbind despre “destabilizarea economiei în 70 de zile”.

“Trebuie să recunosc că aici este chiar hilar de la PSD, care a dat OUG 114. Mai ţineţi minte acel OUG cu care PSD a destabilizat toată economia într-o singură zi? S-a numit miercurea neagră, când au venit geniile economice Vâlcov, Andruşcă. Îi mai ţineţi minte? Şi chiar şi domnul Dragnea, domnul dublu condamnat penal, ei au dat OUG 114, o bucată de legislaţie pentru care România încă mai trage, şi care a arătat cât de predictibilă poate fi o guvernare PSD, şi poate fi o guvernare mediocră cum a fost la dumneavoastră, care în timp de creştere economică aţi destabilizat economia şi nu a avut de-a face cu greutăţile pandemice de acum. Aţi arătat atunci mediului privat cum chiar sunteţi în stare de orice. Şi dacă mai ţineţi minte, ne vorbea doamna prim-ministru, alt geniu de marcă al PSD, Dăncilă, despre cum mediul de business reacţionează bine la OUG 114. Chiar se numea miercurea neagră, era un prăpăd total pe bursă”, a reamintit Năsui.

Ministru i-a acuzat pe pesedişti că „nu de dragul economiei sau de dragul românilor m-aţi chemat dumneavoastră aici”.

„M-aţi chemat aici pentru că am închis nişte robineţi de bani care mergeau către nişte mafii politice pe care nici măcar nu aveţi ruşinea să nu le menţionaţi în această moţiune, le menţionaţi direct. Şi acum sunteţi loviţi unde vă doare şi mai tare, adică la bani. Inventaţi cifre din burtă ca să pară că moţiunea are o bază, dar de fapt nu are niciuna. Nu am destabilizat nicio economie, doar economia de gaşcă cu care eraţi dumneavoastră obişnuiti şi pe care aţi inventat-o dumneavoastră, aceea care era branşată la banii contribuabilului, aceea care ia an de an sume pentru care nu există nici o justificare şi îmbogăţeşte o minoritate de oameni pe spatele contribuabililor şi pentru asta m-aţi chemat dumneavoastră aici”, a subliniat Claudiu Năsui.

Liderul USR a mai adăugat că nu se va lăsa intimidat de demersurile social-democraţilor şi i-a anunţat că „dezmăţul pe banii contribuabilului s-a încheiat”.

„Aveţi impresia că mă puteţi intimida şi şantaja dar nu reuşiţi pentru că nu îmi e frică nici de dumneavoastră nici de abonaţii la diverse scheme pe care le-aţi pus pe picioare şi cărora le-am închis robinetul. Dezmăţul pe banii contribuabilului s-a încheiat. Oare chiar credeaţi că dacă faceţi o moţiune mă voi opri şi încep să finanţez iarăşi clientela dumneavoastră sau că voi începe să dau bani la grupuri de interese dacă îmi daţi telefoane şi puneţi presiuni politice? Absolut deloc, nu faceţi decât să mă încurajaţi să continui mai puternic şi exact asta voi face”, a dat asigurări Claudiu Năsui.

Cu acest prilej, ministrul le-a dat social-democraţilor şi o veste proastă: le va închide toţi robineţii de bani publici.

„În comisie aţi ţipat că blochez exporturile. Normal că ţipaţi. Am închis multe robinete de bani publici şi o voi mai face. Şi am o veste proastă pentru dumneavoastră. Nu am aflat eu încă de toate robinetele din minister, dar pe măsură ce le aflu, le voi închide pe toate. Şi acolo unde am să descopăr jafuri o să anunţ organele abilitate, DNA-ul. O să vă dau un nume, ca să nu ziceţi că doar vă acuz aşa. Vă spune ceva doamna Elena Stoica? O cunoaşteţi pe doamna Elena Stoica? Ar trebui să o cunoaşteţi, este colega dvs., deputat PSD, de alături.

Doamna Elena Stoica urla în comisiile reunite că omorâm exporturile şi că este o mare susţinătoare a schemei acesteia de mers la târguri pe banii statului. Ei bine, ce să vedeţi? Doamna Elena Stoica are două firme: Proxima Moda SRL şi Tricotton Junior SRL, şi ghiciţi ce se întâmplă cu aceste firme? Amândouă sunt mari abonate exact la schema pe care, folosind tribuna Parlamentului, dvs. şi dânsa o apăraţi în comisii. Până acum, firmele doamnei Stoica au primit 250.000 de lei de la statul român doar pentru aceste scheme. De aceea sunteţi supăraţi. Aproape jumătate dintre firmele care au beneficiat de schema pentru târguri nici măcar nu se regăsesc în lista de exportatori români”, a spus Năsui de la tribuna Senatului.

Declaraţia de avere depusă de deputata PSD Elena Stoica confirmă dezvăluirile lui Năsui, social-democrata figurând ca directoare la cele două firme.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta