Năsui dă publicității toate contractele cu statul din minister. Furios, PSD anunță moțiune împotriva lui

Năsui dă publicității toate contractele cu statul din minister. Furios, PSD anunță moțiune împotriva lui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Năsui dă publicității toate contractele cu statul din minister. Furios, PSD anunță moțiune împotriva lui

( expresmedia.ro ) Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat joi ca da publicitatii toate contractele incheiate cu statul de firme care lucreaza cu institutiile subordonate acestui minister. „Am atras multa animozitate prin refuzul de a semna ‘ca primarul’ tot felul de contracte aduse pe ultima suta de metri. Nu am venit aici sa-mi fac prieteni”, […]

( expresmedia.ro )

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anuntat joi ca da publicitatii toate contractele incheiate cu statul de firme care lucreaza cu institutiile subordonate acestui minister. „Am atras multa animozitate prin refuzul de a semna ‘ca primarul’ tot felul de contracte aduse pe ultima suta de metri. Nu am venit aici sa-mi fac prieteni”, precizeaza Nasui. PSD a anuntat deja ca depune motiune simpla impotriva lui Nasui, scrie Aktual24.ro.

„Transparenta totala. Ministerul economiei publica toate contractele cu statul. In primele zile de mandat am cerut toate contractele incheiate de minister in valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie sa ramana doar la ministru, ci trebuie sa fie vazute de toti contribuabilii.

Niciodata pana acum un minister nu a facut o platforma publica in care sa apara toate contractele sale. O platforma in care sa fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platforma in care informatia va fi usor de gasit de oricine este interesat.

Aceasta platforma o lansam azi pentru ministerul economiei si o gasiti la acest link: https://bit.ly/2NAElkk

Contribuabilii romani platesc taxe si impozite in Romania si inca mari (avem cea mai mare povara fiscala pe salariile mici din UE). Este normal sa stie nu doar marile directii in care merg banii lor, ci si concret la cine si pe ce s-au dus.

Nu ne oprim aici.

De indata ce ne putem organiza in minister de sine statator, vom modifica procedura de lucru astfel incat nicio factura pentru un contract de peste 5.000 de euro sa nu mai poata fi facuta daca contractul nu este deja urcat in aceasta platforma publica.

Se zice ca la stat un leu din trei este furat sau risipit. Va las pe dumneavoastra sa vedeti daca se verifica.

Am atras multa animozitate prin refuzul de a semna ‘ca primarul’ tot felul de contracte aduse pe ultima suta de metri. Nu am venit aici sa-mi fac prieteni. Am venit aici sa sprijin mediul de afaceri autentic (care nu exista doar gratie contractelor cu statul) si sa opresc capusarea banului public. Fix asta voi face, oricare ar fi consecintele.

Cu mai multa transparenta fiecare cetatean, fiecare ziarist, fiecare ong-ist va avea posibilitatea mai mult ca niciodata sa vada problemele sistemului si sa propuna solutii”, a scris Nasui pe Facebook.


Distribuie articolul