NATO: Rusia menține soldați în Ucraina. Mobilizarea forțelor Alianței în România, rapidă & eficientă

NATO: Rusia menține soldați în Ucraina. Mobilizarea forțelor Alianței în România, rapidă & eficientă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • NATO: Rusia menține soldați în Ucraina. Mobilizarea forțelor Alianței în România, rapidă & eficientă

( Adina Mutăr – Newsweek ) În cadrul exercițiului NATO Steadfast Defender 2021, NATO desfășoară mii de soldați în România, iar acest lucru demonstrează „modul rapid în care mobilizăm forțele și modul în care suntem capabili să le desfășurăm în toată Europa”, potrivit unei declarații a lui Jens Stoltenberg. „Ca parte a acestui exercițiu, există […]

( Adina Mutăr – Newsweek )

În cadrul exercițiului NATO Steadfast Defender 2021, NATO desfășoară mii de soldați în România, iar acest lucru demonstrează „modul rapid în care mobilizăm forțele și modul în care suntem capabili să le desfășurăm în toată Europa”, potrivit unei declarații a lui Jens Stoltenberg.

„Ca parte a acestui exercițiu, există soldați din Regatul Unit, din Statele Unite, din Turcia, așa că demonstrează și importanța deplasării rapide a trupelor NATO prin Europa și acesta este și un motiv pentru care mobilitatea militară este atât de importantă”, a declarat joi Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Zeci de mii de trupe ruse rămân în Ucraina și în jurul acesteia, a declarat Stoltenberg.

„Am văzut o oarecare reducere a numărului de trupe rusești, dar rămân zeci de mii și vedem, de asemenea, că Rusia a păstrat o mulțime de arme și echipamente”, a subliniat Stoltenberg într-o declarație înaintea unei întâlniri a miniștrilor Apărării ai UE la Bruxelles.

Șeful NATO a declarat că Rusia impune și restricții în Marea Neagră, inclusiv accesul la Marea Azov prin strâmtoarea Kerci, adăugând că NATO ar trebui să rămână vigilent și să monitorizeze îndeaproape evoluțiile.

„În general, există o prezență rusă semnificativă și există mult mai multe trupe rusești acum, în și în jurul Ucrainei, decât înainte de creșterea recentă a tensiunilor”, a adăugat el.

Stoltenberg a salutat, de asemenea, includerea SUA, Canadei și Norvegiei în Cooperarea Structurată Permanentă a UE (PESCO): „Aliații non-UE joacă un rol esențial în protejarea și apărarea Europei”.

În cadrul exercițiului NATO Steadfast Defender 2021, NATO desfășoară mii de soldați în România, a mai spus el, adăugând că acest lucru „demonstrează modul rapid în care mobilizăm și exersăm trupele NATO și, de asemenea, modul în care suntem capabili să le desfășurăm în toată Europa”.


Distribuie articolul