Nelu Tătaru: „Cineva s-a urcat politic pe o pandemie”

Nelu Tătaru: „Cineva s-a urcat politic pe o pandemie”
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Nelu Tătaru: „Cineva s-a urcat politic pe o pandemie”

( Monitorul de Vaslui ) Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, în prezent deputat PNL, a vorbit, luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV, despre implicări politice în gestionarea pandemiei de coronavirus, după data de 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor, de după starea de […]

( Monitorul de Vaslui )

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, în prezent deputat PNL, a vorbit, luni seară, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” de la B1 TV, despre implicări politice în gestionarea pandemiei de coronavirus, după data de 15 mai, când a început prima etapă de relaxare a restricțiilor, de după starea de urgență. ”Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț”, a declarat Tătaru. Fostul ministru a vorbit și despre activitatea succesorului său, Vlad Voiculescu, la conducerea Ministerului Sănătății și despre luările sale de poziție cu privire la campania de vaccinare anti-COVID-19, relatează Știripesurse.

”Eu am fost în mijlocul acestei pandemii. În 15 mai, care a însemnat primele măsuri de relaxare, au fost și primele implicări politice. Era un trio format la acel moment, în care nu recunoșteau acea pandemie, nu recunoșteau niște măsuri, «i-am ținut în casă». Până a venit valul de vară, cu toamna și atunci s-au ascuns”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă unii dintre cei la care se referă sunt parlamentari PSD, Nelu Tătaru a răspuns: ”Destul de mulți dintre ei”. „Spuneam și atunci, nu dăm vina pe comunicare. Cineva s-a urcat politic pe o pandemie, acum plătim acel preț, că vrem, că nu vrem. Dar haideți să facem în momentul ăsta ce trebuie făcut”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

La remarca jurnalistului Silviu Mănăstire, cum că actualul ministru al Sănătății ”nu prea respectă” ceea ce s-a convenit cu privire la strategia de vaccinare și are ”alte idei și opinii” referitoare la desfășurarea campaniei de vaccinare, Nelu Tătaru a precizat: „Opinii cred că avem fiecare dintre noi, numai că acest Comitet de coordonare a activității de vaccinare este în subordinea premierului și a Secretariatului General al Guvernului. Cred că acolo trebuie luate deciziile. Din punctul meu de vedere, acea echipă – colonelul Gheorghiță, secretarul de stat Baciu, care sunt de la început pe aceste metereze – ar trebui să continue, dar ei trebuie și susținuți, susținuți de o campanie fermă de informare, hotărâtă și de neoprit în aceste momente”.

„Dacă mă întrebați pe mine, campania de vaccinare este peste așteptări în acest moment fiindcă acum trei luni, când făceam acele sondaje, erau foarte puțini și din partea medicală care voiau să se vaccineze”, a mai declarat Nelu Tătaru, precizând că în jur de 80% dintre cadrele medicale sunt vaccinate în acest moment. (Știripesurse)


Distribuie articolul