Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Nemernicia propagandiștilor PSD: îi compară pe huliganii AUR cu protestatarii anticorupție din 10 august

( Redacţia – Ziaristii.ro ) Mugur Ciuvică a pretins marți, în studioul Antenei 3, că protestatarii AUR au făcut exact ce încercaseră să facă „haștag rezist” pe 10 august 2018 la Guvern și i-a acuzat pe Iohannis și Cioloș că din cauza lor acum jandarmii sunt timorați. Mugur Ciuvică, toxicul personaj invitat permanent în studiourile […]

( Redacţia – Ziaristii.ro )

Mugur Ciuvică a pretins marți, în studioul Antenei 3, că protestatarii AUR au făcut exact ce încercaseră să facă „haștag rezist” pe 10 august 2018 la Guvern și i-a acuzat pe Iohannis și Cioloș că din cauza lor acum jandarmii sunt timorați.

Mugur Ciuvică, toxicul personaj invitat permanent în studiourile Antenei 3 pe post de „analist” și „investigator”, a dat marți seara un nou recital de nemernicie, punând semnul egal între derbedeii lui George Simion și cei peste 150.000 de manifestanți anticorupție din 10 august 2018. Cel care a dat direcția a fost însă realizatorul emisiunii „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea, iar teoria sa a fost propagată de aproape toți invitații săi, de toate vocile Antenei 3 și de cele ale România TV, de PSD-iști în general.

Asistat de zâmbetul mulțumit al lui Gâdea, Ciuvică a făcut criză de isterie în platoul emisiunii când a fost contrazis de un reprezentant USR. Propagandistul lui Dan Voiculescu a urlat ca ieșit din minți că „ăștia de la #Rezist” au luat cu asalt Palatul Victoria în 10 august 2018, încercând să intre în clădire așa cum au făcut marți, 21 decembrie 2021, cei „vreo sută de AUR-iști” care au forțat poarta Senatului.

Este o deformare voită, brutală și ordinară a realității istorice, prin care Ciuvică aruncă în derizoriu, folosind tocmai minciunile lui Dragnea și ale șefilor Jandarmeriei din acel moment, o manifestație care, până la urmă, a salvat România de instaurarea unei autocrații după modelul turcesc al lui Erdogan.

Concluzia lui Ciuvică după protestul AUR: #Rezist e de vină!

Pentru Mugur Ciuvică, la fel ca și pentru Dan Voiculescu și PSD, rana 10 august 2018 încă nu s-a închis. În studioul Antenei 3, în timp ce erau difuzate imagini în care se arăta că jandarmii i-au ajutat pe protestatarii AUR să intre în curtea Parlamentului, Ciuvică s-a trezit brusc să acuze USR – așa cum face, de altfel, în fiecare emisiune, indiferent de subiect.

Bieții jandarmi – a explicat acesta – sunt timorați după ce pe 10 august, când „ăștia de la #Rezist” au vrut să intre în Guvern, președintele Iohannis și Cioloș au cerut anchetarea celor care au dat ordinul de intervenție a forțelor de ordine. Acum le e frică să mai intervină ca să nu pățească la fel. Iar Iohannis, Cioloș și #reziștii să se hotărască odată dacă e bine sau nu să forțezi intrările și să dai buzna în instituțiile publice, a pretins Ciuvică.

Un reprezentant USR, care era băgat în emisiune prin legătură telefonică, a încercat să restabilească adevărul, dar Ciuvică a făcut o criză de nervi și a început să țipe, acoperindu-l pe interlocutor. Invitatul permanent al lui Dan Voiculescu în emisiunile Antenei 3 n-a făcut, de fapt, decât să repete ce spuseseră pe parcursul zilei George Simion și ciracii săi, precum și reprezentanții PSD.

Adevărul despre 10 august 2018 pe care Ciuvică, Dan Voiculescu și tot PSD-ul nu-l suportă

Adevărul pe care Ciuvică și toți cei pe care-i reprezintă nu-l suportă este că în 10 august 2018 așa-zisa forțare a intrării în Guvern a fost o diversiune eșuată a regimului PSD la care au participat câteva zeci de oameni din cei peste 150.000 prezenți în Piața Victoriei. Aceștia n-au reușit să antreneze, așa cum se plănuia, și masa protestatarilor pașnici, dar diversiunea a continuat pe tot parcursul zilei. Aceiași indivizi distincți de restul mulțimii, așezați în primele rânduri, printre oamenii pașnici, au aruncat cu diverse obiecte în jandarmi, ca să dea impresia de agresivitate.

La rândul lor, jandarmii nu s-au răfuit cu aceste câteva zeci de provocatori, ci au țintit permanent mulțimea pașnică, pe care au provocat-o bombardând-o permanent cu gaze lacrimogene și cartușe cu gaze iritante. După lăsarea întunericului, când s-a pornit represiunea, jandarmii călare au năvălit în zona Muzeului Antipa, unde se știa de la protestele precedente că stau persoanele mai în vârstă și familiile cu copii, bătând la nimereală pe cine prindeau.

Pe 10 august 2018, jandarmii au bătut femei, copii și bătrâni nevinovați. Pe 21 decembrie 2021 au lăsat nepăzită o poartă prin care oamenii AUR au fost invitați să intre în Parlament

Planul bine stabilit al forțelor de represiune și violența cu care s-a intervenit împotriva oamenilor pe 10 august 2018 au fost fără precedent în România de la mineriada din 13-15 iunie 1990. Prin contrast, pe 21 decembrie 2021 – așa cum au demonstrat chiar cei de la Antena 3 tocmai în emisiunea în care delira Ciuvică –, jandarmii au lăsat complet nepăzită poarta prin care au năvălit protestatarii în incinta Parlamentului.

Reportera Antenei 3 care a analizat imaginile și le-a prezentat în emisiune a menționat că nu se confirmă varianta oficială a jandarmilor, conform căreia ar fi cedat încuietoarea porții, și că existau persoane din grupul AUR care-i direcționau pe protestatari către intrarea nepăzită.

În ultima perioadă, Mugur Ciuvică are tot mai des un discurs similar cu cel promovat de AUR și PSD. În urmă cu o săptămână, după ce Șoșoacă a sechestrat o echipă de televiziune de la Rai Uno, „investigatorul” bagateliza și ironiza evenimentul, spunând printre altele că nu e credibilă versiunea italienilor.

„E foarte urât dacă soțul doamnei Șoșoacă a mușcat-o pe jurnalista italiană”, a spus pe un ton batjocoritor Ciuvică. „Poliția și-a făcut treaba. Era normal să-i controleze măcar un pic pe jurnaliști”, a adăugat el în replică la acuzația că echipa Rai Uno a fost reținută la secția de poliție 8 ore după ce a scăpat de Șoșoacă și că a fost percheziționată de droguri și arme. Ciuvică a acuzat tot USR și în acea emisiune, spunând că, de fapt, Șoșoacă face exact ce făceau „#reziștii” până de curând.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta