“Nenorocitilor, se rupe snurul”

“Nenorocitilor, se rupe snurul”

In decembrie 1989 credeam in libertate, in capacitatea noastra a romanilor, de a ne autoguverna inteligent si eficient. Credeam in unitatea tuturor romanilor, desi existau semne ca acest fenomen nu se va produce. Acum la aproape 31 de ani de la fenomenul Decembrie 1989 ce avem? Avem libertate ? Avem cumva unitate ? Vedeti  vreo […]

In decembrie 1989 credeam in libertate, in capacitatea noastra a romanilor, de a ne autoguverna inteligent si eficient. Credeam in unitatea tuturor romanilor, desi existau semne ca acest fenomen nu se va produce. Acum la aproape 31 de ani de la fenomenul Decembrie 1989 ce avem? Avem libertate ? Avem cumva unitate ? Vedeti  vreo guvernare eficienta?

Si totusi, ii felicit pe cei care mai muncesc in tara asta si traiesc din munca lor. Apreciez si ma inchin in fata taranilor care ara si seamana pamantul pentru ca noi sa avem paine. Ma inchin in fata dascalilor care invata generatie dupa generatie tainele lumii acesteia. In vremurile acestea de pandemie ma inclin respectuos in fata personalului medical care trudeste in spitale si altor categorii de romani care muncesc, ei sunt cu adevarat sarea pamantului romanesc. Ei tin tara asta in spate si tot ei sunt din pacate jefuiti, marginalizati. Oamenii acestia nu primesc diplome , medalii, distinctii de stat. Din pacate acesti oameni nu formeaza “crema” societatii.

Dupa decembrie 1989 in locul nomenclaturii comuniste a aparut alta nomenclatura si mai odioasa. Scheletul acesteia o constituie politicienii care nu au nici o meserie concreta, care nu stiu sa faca nimic. Acestia au incalecat milioane de romani naivi si creduli care ii voteaza cu inversunare demna de o cauza mai buna, o data la 4 ani. Armele acestei gasti de paraziti sunt minciuna, demagogia, inselatoria, tradarea. De trei decenii acesti politicieni urasc electoratul, ii doare in cot de viata si sanatatea lui, dovada ca acum in plina pandemie PNL arunca vina pe PSD si invers. Acesti politicieni n-au demnitate, n-au idei, n-au nimic. In afara de o dorinta patologica de a fura si de a minti.

Azi Romania este condusa de parveniti, oameni care au devenit peste noapte bogati prin frauda, devalizarea tarii si minciuna. Nu poate avea nici un viitor, Romania daca va fi “guvernata” de acestia in continuare. E ferma mea convingere. Pana cum am votat de fiecare data, ma intreb daca imi pare rau de votul pe care l-am dat. Nu, nu imi pare rau de vot, imi pare rau de altceva si anume, ca nu reusim sa le punem botnita si sa-i trimitem acolo unde le este locul, adica la lada de gunoi a istoriei, pe acesti paraziti care nenorocesc aceasta tara sub ochii nostri somnorosi.

In final o strofa din poezia lui Adrian Paunescu intitulata “Mars de Adio”

“ Decât să vă trimită ţara noastră,
Mai bine mergeţi voi în mama voastră.
Plecaţi de-aici, cu-o grabă funerară,
Şi nu albanizaţi această ţară.
Băgaţi viteză, că vă trece anul
Şi s-a scurtat şi s-a-nvechit ciolanul.
Şi ce vă pot eu spune la plecare
Decât lozinca lui Fănuş cel mare:
 
“ Nenorociţilor, se rupe şnurul,
La muncă, la bătut ţăruşi cu curul! ”


Distribuie articolul