Netanyahu acuză că noua coaliţie ar fi rezultatul ”celei mai mari fraude electorale” din istoria democraţiei

Netanyahu acuză că noua coaliţie ar fi rezultatul ”celei mai mari fraude electorale” din istoria democraţiei
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Netanyahu acuză că noua coaliţie ar fi rezultatul ”celei mai mari fraude electorale” din istoria democraţiei

( Mihai Roman  – G4Media.ro ) Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că noua coaliţie formată pentru înlăturarea sa este rezultatul ”celei mai mari fraude electorale” din istoria democraţiei, transmite Reuters, citată de News.ro. Netanyahu a făcut acuzaţia duminică, într-un moment în care şeful securităţii interne al Israelului a avertizat public în privinţa riscului violenţei […]

( Mihai Roman  – G4Media.ro )

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că noua coaliţie formată pentru înlăturarea sa este rezultatul ”celei mai mari fraude electorale” din istoria democraţiei, transmite Reuters, citată de News.ro.

Netanyahu a făcut acuzaţia duminică, într-un moment în care şeful securităţii interne al Israelului a avertizat public în privinţa riscului violenţei politice.

Premierul şi-a concentrat acuzaţiile pe o promisiune de campanie încălcată din partea politicianului care îl va înlocui ca prim-ministru, naţionalistul Naftali Bennett. Acesta s-a angajat să nu se asocieze cu partide de stânga, centriste şi arabe, dar miercuri a anunţat împreună cu liderul de opoziţie Yair Lapid că au format o coaliţie de guvernământ cu facţiuni din întregul spectru politic.

În cadrul unui acord de rotaţie, Bennett va ocupa primul loc de prim-ministru, urmat de Lapid. Nu a fost stabilită nicio dată pentru votul în parlament pentru aprobarea noului guvern, care urmează alegerilor neconcludente din 23 martie, dar se preconizează că va fi votat pe 14 iunie.

„Asistăm la cea mai mare fraudă electorală din istoria ţării, după părerea mea din istoria oricărei democraţii. De aceea, oamenii se simt înşelaţi în mod justificat şi răspund, nu trebuie să fie tăcuţi”, a spus Netanyahu în comentariile adresate parlamentarilor partidului său de dreapta Likud.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta