Nicușor Dan trece oficial în tabăra liberalilor: “Votul meu merge către PNL”. El a candidat la Primărie ca independent, dar susținut și de USR-PLUS

Nicușor Dan trece oficial în tabăra liberalilor: “Votul meu merge către PNL”. El a candidat la Primărie ca independent, dar susținut și de USR-PLUS
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Nicușor Dan trece oficial în tabăra liberalilor: “Votul meu merge către PNL”. El a candidat la Primărie ca independent, dar susținut și de USR-PLUS

 (Redacţia – Ziaristii.ro ) Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, și-a aruncat haina de independent la doar o lună după ce a fost investit în funcție. Miercuri, cu 4 zile înaintea alegerilor parlamentare, matematicianul a anunțat pe contul său de Facebook că va vota cu PNL. Primarul Bucureștiului a adus o serie de laude atât […]

 (Redacţia – Ziaristii.ro )

Nicușor Dan, noul primar al Bucureștiului, și-a aruncat haina de independent la doar o lună după ce a fost investit în funcție. Miercuri, cu 4 zile înaintea alegerilor parlamentare, matematicianul a anunțat pe contul său de Facebook că va vota cu PNL.

Primarul Bucureștiului a adus o serie de laude atât partidului aflat la guvernare, cât și premierului Ludovic Orban. A afirmat că PNL ar avea cel mai solid program, că are cea mai bună propunere de premier și că Orban i-a demonstrat că e un om de încredere.

Mutarea este una oarecum surprinzătoare, deși în luna trecută de la investire Nicușor Dan dăduse semnale tot mai dese că renunță la statutul de independent pentru a se înregimenta la liberali. Totuși, el rămâne fondatorul USR, formațiune care l-a susținut, ca și PNL, în alegerile pentru primăria Bucureștiului.

Era de notorietare relația rece a lui Nicușor Dan cu conducerea actuală a USR-PLUS, dar statutul său de independent și trecutul în USR însemnau tot atâtea motive să se creadă că noul primar avea să păstreze aparențele măcar o vreme.

Comunicatul dat de Nicușor Dan pe contul său de Facebook

Pe 6 decembrie sunt alegeri parlamentare, alegeri esențiale pentru viitorul României și al Capitalei. Consider obligatoriu să trimitem PSD în opoziție, după tot răul pe care l-a făcut României și Bucureștiului. Pentru asta trebuie să ieșim masiv la vot și vă rog pe toți cei care aveți încredere în mine să mergeți la urne.

Vin și eu duminică la vot, iar votul meu merge către PNL. M-am gândit mult înainte de a anunța acest lucru, iar argumentele mele sunt următoarele:

  1. PNL are cel mai solid program de guvernare. E nevoie de un program serios și de o echipă cu experiență pentru a absorbi 80 de miliarde de euro bani europeni. Nu e timp pentru experimente. PNL a negociat finanțarea europeană și are deja pregătite mecanismele de implementare.
  2. PNL are cea mai bună propunere de prim-ministru, pe Ludovic Orban. Premierul Orban mi-a arătat în tot acest an că e un om de încredere, care face ce spune. Vede mizele mari și știe să facă sacrificii pentru o cauză mai înaltă. A dovedit-o când a preluat guvernarea și a dovedit-o în alegerile locale pentru București, când s-a subordonat integral obiectivului de a învinge PSD.
  3. PNL are o relație apropiată și bine rodată cu Președintele României, Klaus Iohannis. Un viitor guvern condus de PNL garantează o colaborare politică fără fisuri la vârful statului.
  4. PNL are o relație corectă și funcțională cu mine, ca primar al Bucureștiului. Cu ajutorul Guvernului PNL, punem deja în practică proiecte importante pentru sănătate, termoficare și mediu. În patru ani vom face, împreună, multe lucruri bune pentru București.
  5. Foarte important, PNL e singurul partid care poate învinge PSD în alegerile parlamentare, așa cum a învins PSD și în alegerile locale.

Indiferent de opțiunea voastră, vă invit duminică la vot. Am scos împreună caracatița Firea-PSD din Primărie și nu trebuie să-i permitem acum să se întoarcă în Parlament sau în Guvern!


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta