Noul an scolar in pandemie

Noul an scolar in pandemie

  Proiectul Ministerului Sănătății pentru începerea noului an școlar, în vreme de pandemie, este la fel de găunos și lacunar ca sistemul de învățământ din România. Vedem în documentul realizat de Minister, privind normele de funcționare a instituțiilor de învățământ în noul an școlar, un întreg capitol dedicat organizării grupurilor sanitare. 1. Asta în condițiile […]

  Proiectul Ministerului Sănătății pentru începerea noului an școlar, în vreme de pandemie, este la fel de găunos și lacunar ca sistemul de învățământ din România.

Vedem în documentul realizat de Minister, privind normele de funcționare a instituțiilor de învățământ în noul an școlar, un întreg capitol dedicat organizării grupurilor sanitare.

1. Asta în condițiile în care în toată țara avem în continuare peste 1.000 de școli cu toaleta în curte! Cum se vor aplica măsurile de protejare a sănătății copiilor dacă nu au acces la canalizare și o toaletă decentă?

🦠 Nerespectarea regulilor de igienă ar putea duce la transmitere comunitară. Dar ce facem când însuși Ministerul Educației și autoritățile locale NU oferă strictul necesar pentru a proteja sănătatea copiilor și a profesorilor? În absența unor grupuri sanitare decente, cum să mai vorbim despre apă, săpun, dezinfectant?

2. Mai departe. Extinderea spațiilor cu noi săli de clasă care să asigure distanțarea de 1-2 metri între elevi a fost tăiată din pix. Ce a făcut Guvernul precis? A preferat să scoată condiția de tot decât să investească în spații noi.

3. Tot în documentul Ministerului Sănătății aflăm că profesorii vor fi instruiți pentru noul an școlar, să înțeleagă simptomele COVID-19 și să fie sprijin pentru elevi, cu câteva zile înainte de începerea școlii. Va fi o treabă de mântuială ca să rămână scris că s-a făcut. Acest proces trebuia început deja.

Doamna ministru Monica Anisie spunea dimineață că: “Cea mai grea sarcina le revine profesorilor, cadrele didactice să fie atente la documentul transmis de Ministerul Sănătății”. Interesul Ministerului Educației pentru noul an școlar aproape că lipsește, cum să facă performanță profesorii când sunt ignorați aproape complet?

❗Aici suntem astăzi, cu mai puțin de o lună de zile înainte de noul an școlar. Avem deja premisele unui nou an eșuat din cauza unei guvernări care nu pricepe rolul educației în dezvoltarea copiilor și a societății.

Ca să înțelegem cum am ajuns cu educația în fundul curții trebuie să reținem un lucru. Pentru ca Guvernul sau administrația locală să vină cu soluții pentru a dezvolta învățământul trebuie să-i recunoască importanța majoră, înainte de toate.

❌ Ori, aproape toți cei care s-au plimbat pe la guvernare fac parte din vechea clasă politică, au frecventat doar școli-fabrici de diplome și au făcut avere din afaceri cu statul dintotdeauna. Cum să priceapă că educația poate salva generații întregi?

💯 De noi depinde să-i înlăturăm. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să rupem cercul vicios care ne ține educația în subdezvoltare de 30 de ani. Impostura și hoția celor aflați la guvernare ori în administrația locală ne-au adus aici. Din toamnă avem șansa de a rupe cercul vicios. Alianța USR PLUS este pregătită să guverneze la nivel central și local.

( sursa USRPLUS Vaslui )


Distribuie articolul