O nedumerire

Deunazi citeam un articol intr-un ziar despre un deputat PSD Vaslui, care se identifica ca om de stanga si comunist. Personal nu cred ca acesta este comunist, cred ca e o identitate asumata din dorinta de a fi special si diferit. Nu vreau sa credeti ca este ceva gresit in a vrea sa fii special […]

Deunazi citeam un articol intr-un ziar despre un deputat PSD Vaslui, care se identifica ca om de stanga si comunist.

Personal nu cred ca acesta este comunist, cred ca e o identitate asumata din dorinta de a fi special si diferit. Nu vreau sa credeti ca este ceva gresit in a vrea sa fii special si diferit. Dar, l-as intreba ce sistem politic si social doreste in lume, iar tot ceea ce promoveaza acum, sa-si imagineze ca exista in realitate, dar atentie ca om simplu apartinator acelui sistem.

Nu , viata de membru al vreunei elite, nu deputat, ci ca om simplu. Va fi fericit? Va avea tot ce si-a dorit? Va considera ca totul este perfect? Oare va fi comunismul lui ceva care il va multumi? Va avea curajul sa-si imagineze si dezavantajele?

Sa presupunem, ca va veni momentul in care comunismul il va afecta negativ in mod direct, ce va face? se va dezice de comunism si va deveni fan al unui alt tip de sistem, presupus mai bun? Sau se va resemna acceptandu-si creatia cu bune si cu rele.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta