O uriașă mizerie a PSD: „Ciordache” va fi numit preşedintele Consiliului Legislativ, cu mandat pe viaţă

O uriașă mizerie a PSD: „Ciordache” va fi numit preşedintele Consiliului Legislativ, cu mandat pe viaţă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • O uriașă mizerie a PSD: „Ciordache” va fi numit preşedintele Consiliului Legislativ, cu mandat pe viaţă

(Grigore Cartianu-Ziaristii.ro) marți, 20 octombrie 2020 PSD nu renunță la vechile năravuri din „era Dragnea”! Partidul condus de Marcel Ciolacu nu-l lasă din brațe pe Florin Iordache, unul dintre cei care au maltratat legislația penală, inclusiv prin adoptarea Ordonanței 13. „Ciordache” va primi o compensație scandaloasă pentru că nu mai prinde un loc în Parlament: […]

(Grigore Cartianu-Ziaristii.ro)

marți, 20 octombrie 2020

PSD nu renunță la vechile năravuri din „era Dragnea”! Partidul condus de Marcel Ciolacu nu-l lasă din brațe pe Florin Iordache, unul dintre cei care au maltratat legislația penală, inclusiv prin adoptarea Ordonanței 13. „Ciordache” va primi o compensație scandaloasă pentru că nu mai prinde un loc în Parlament: va fi numit președintele Consiliului Legislativ, cu un mandat pe viață. Predecesorul său a stat în funcție 17 ani.

Deputatul Florin Iordache (PSD), unul dintre juriştii care au hăcuit legislaţia penală în regimul Dragnea, va fi votat azi de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legisaltiv, au dezvăluit surse politice pentru „Adevărul”.

Iordache era ministrul Justiției în Guvernul Grindeanu când și-a pus semnătura pe odioasa Ordonanță de Urgență nr. 13, în seara zilei de 31 ianuarie 2017, provocând uriașe proteste la nivel național, fără precedent ca amploare. Ar ămas celebră conferința de presă susținută de „Ciordache” târziu în noapte, în care, ocolind răspunsurile la întrebări dificile, a spus de 24 de ori „Altă întrebare!”. Guvernul Grindeanu fusese instalat de numai 4 săptămâni.

Iordache nu a mai prins loc pentru alegerile parlamentare, fiind blocat de secretarul general al partidului, Paul Stănescu (ambii fiind parlamentari de Olt).

Aviz de la „Ciordache”

Consiliul Legislativ avizează (consultativ) toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Aşadar, Florin Iordache va fi numit pe viaţă.

Dragoş Iliescu (77 de ani), fostul preşedinte al instituţiei, s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ timp de un sfert de secol, informează Digi 24. Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei. A plecat în vara acestui an.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit din nou, până marţi, la ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ şi pentru cea preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului. Motivul este că luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marţi, la ora 16.00, va fi ședință de plen reunit al celor două Camere parlamentare.


Distribuie articolul