Oare de ce Caragiale nu s-a nascut in Germania?

Oare de ce Caragiale nu s-a nascut in Germania?

  Anul şcolar 2020-2021 va începe cu dacă şi cu parcă si cu deja consacratele. vom face…. o sa facem.  In momentul de fata, asta e tot ceea ce putem deduce din balbele Guvernului Orban,  bănuieli, presupuneri şi lipsa de asumare a oricaror obligatii. Cum altfel putem interpreta, Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1456/2020, in care rezolvarea […]

  Anul şcolar 2020-2021 va începe cu dacă şi cu parcă si cu deja consacratele. vom face…. o sa facem.  In momentul de fata, asta e tot ceea ce putem deduce din balbele Guvernului Orban,  bănuieli, presupuneri şi lipsa de asumare a oricaror obligatii.

Cum altfel putem interpreta, Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1456/2020, in care rezolvarea apei curente din scolile neracordate la reteaua de apa potabila se rezolva simplu prin amplasarea de dozatoare si pahare de unica folosinta,  Se observa lesne ca autoritatile amplaseaza din nou “carul inaintea boilor”, astfel, autorităţile adaptează măsurile de siguranţă la infrastructura din şcoli, nicidecum invers, cum ar trebui de fapt.

Vorbim de educatie, dar nimeni din Romania nu se gandeste la un invatamant serios, cine și ce oare a recomandat-o pe doamna Anisie pentru funcția de Ministru al Educației, daca este sa ne gandim la scena hazlie din filmul “B.D. la mare si la munte”? La fel pentru Ministerul Dezvoltării și al Culturii pentru că este evidentă mediocritatea acestora.
Am dori răspunsul din partea unui lider PNL. Dar sigur nu va risca niciunul o explicație!

In acest timp continua in Romania spectacolul grotesc de ingropare a educatiei tinerilor la diverse posturi de televiziune. Cum altfel putem interpreta prezentarea unor asa zise “vedete”.  De unde educatie in societate, mass-media, in familie? Ce face Antena 1, cu vulpita, zilnic, seara de seara se numeste cultura? Profesorul de fizica, care a  primit un cap in gura “cadou”, de la un elev de clasa a opt-a, in fata intregii clase, este un exemplu de urmat?

 Limbajul deputatului Radulescu zis si “Mitraliera” e benefic elevilor? Dar al lui Dumitru Buzatu, care ii facea in 2017 pe protestari “ragalii” si “imbecili”, tocmai el un profesor de filozofie care in mod normal ar fi trebuit sa aiba un limbaj mai elevat? Sa nu mai pomenim de parlamentarul vasluian, Corneliu Bichinet de la PMP. Reproduc din memorie! “Domnule senator, ati venit in Vaslui si nu v-a spart nimeni ” rozeta”!!!! Si asta spusa in gura mare la microfon de la tribuna Parlamentului de un om care printre, altele este si profesor, deci un exemplu care ar trebui urmat de catre elevi.

 Vad zilnic copii, care fumeaza, beau, chiulesc de la scoala, au un limbaj trivial, vulgar.  Stiati domnilor ministri, ca pe vremea cand eram elev era, Gazeta Matematica,  Revista de Fizica si Chimie, Revista de limba Romana?

Dar, cine vrea sa invete, si sa fie om in viata, invata!  

Din pacate, in ultimii 30 de ani, adevaratele valori ale Romaniei au facut un pas in spate,  s-au pensionat, sau au trecut la cele vesnice, lasand locurile libere care au fost urgent ocupate de cei mai „educati” dintre pamanteni, adica de “prostii satului” pusi pe capatuiala. S-au infiintat universitati private in fiecare catun si accesul s-a facut pe baza de dosar, fara sustinerea nici macar a unui test de cultura generala. Rezultatele se vad cu ochiul liber, toate domeniile s-au scufundat in faliment.

Nu este nici o mirare ca se intampla acest teatru absurd cu actorii astia care devin pe zi ce trece mai imbecili. Poporul asta merita oare asemenea guvernanti? Poporul roman chiar a iesit in strada de nenumarate ori in ultimii ani stand, in frig, ploaie uneori suferind “ploaia” de bastoane ale “vajnicilor” jandarmi. Toata aceasta suferinta numai pentru a cauta sa scape de feudalismul instalat de PSD si sa legifereze un partid PNL si un alt fel de  presedinte, care sa inceapa sa miste Romania in directia normal si fireasca, dar care din nefericire  incep sa dezamageasca avand aceleasi apucaturi fanariote.

Dragi elevi de gimnaziu sau liceu, nu de mult, studenții au spus:” vrem studenția inapoi!”. Contactati-i! S-ar putea să vă iasă! Succes! Împreună, aveți șansa de a crea o altă lume, mai frumoasă, mai sănătoasă! Sunteți o forță împreună! Singura la care se cutremură toata “sandramaua” politica actuala din Romania. Viitorul este doar al vostru! Fără voi, elevi si studenți deopotriva, Romania nu mai are nici o șansă!


Distribuie articolul