Oficial european demontează afirmaţiile lui Ciolacu: Nu am respins niciun plan naţional de rezilienţă

Oficial european demontează afirmaţiile lui Ciolacu: Nu am respins niciun plan naţional de rezilienţă
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Oficial european demontează afirmaţiile lui Ciolacu: Nu am respins niciun plan naţional de rezilienţă

( TheEpochTimes ) Comisia Europeană nu a respins niciun plan naţional de rezilienţă din partea statelor membre UE, a declarat, vineri, un oficial european de rang înalt, chestionat de Startupcafe şi Hotnews. Potrivit sursei citate, până în prezent, doar un singur plan naţional pentru absorbţia fondurilor europene de redresare şi rezilienţă a fost depus, cel […]

( TheEpochTimes )

Comisia Europeană nu a respins niciun plan naţional de rezilienţă din partea statelor membre UE, a declarat, vineri, un oficial european de rang înalt, chestionat de Startupcafe şi Hotnews.

Potrivit sursei citate, până în prezent, doar un singur plan naţional pentru absorbţia fondurilor europene de redresare şi rezilienţă a fost depus, cel al Portugaliei.

„Putem să respingem un plan numai dacă planul s-a depus oficial. Şi până acum avem doar un singur plan depus oficial. Prin urmare, pot clarifica faptul că nu am respins niciun plan. Procedura cu statele membre este următoarea: avem un dialog foarte intens cu statele membre şi scopul este să ne asigurăm că, înainte să fie depuse, planurile sunt într-o formă bună. Noi asta încercăm să obţinem şi este important să facem şi o evaluare rapidă”, a spus oficialul european, sub protecţia anonimatului, chestionat de reporterul celor două publicaţii, într-un briefing tehnic.

Acesta a subliniat că în pregătirea şi aprobarea planurilor de rezilienţă şi redresare primează calitatea în faţa rapidităţii.

„Vom vedea un flux stabil de depuneri de proiecte, probabil, de 12 planuri, săptămâna viitoare. Nu e lucru puţin, aceste planuri acoperă 6 ani. E o responsabilitate imensă, mai ales în mijlocul pandemiei. Şi mecanismul de rezilienţă şi redresare ne oferă oportunitatea de a face economiile europene mai verzi, mai smart şi mai reziliente. Alte planuri vor veni când vor fi gata, dar vreau să subliniez că aceste planuri vor remodela economiile noastre în anii care vin şi vreau să subliniez că primează calitatea în faţa vitezei”, a menţionat oficialul de la Bruxelles.

Reamintim că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a ameninţat joi, la Antena 3, că va propune colegilor din partid să declanşeze o grevă parlamentară în cazul în care Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu va fi prezentat în Parlament. Ciolacu susţinea chiar că ştie care ar fi fost reacţia oficialilor europeni de la Bruxelles faţă de PNRR.

„Vă spun eu, le-au zis: e clar că nu puteţi să îl terminaţi pentru că e varză făcut. Plecaţi acasă şi încercaţi să… Voi nu aveţi filosofia planului, voi nu aţi înţeles ce prevede acest plan”, s-a lansat liderul PSD în critici la adresa guvernanţilor.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta