Oficial: Marcel Lăudatu a fost numit prefect al Județului Vaslui

Oficial: Marcel Lăudatu a fost numit prefect al Județului Vaslui
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Oficial: Marcel Lăudatu a fost numit prefect al Județului Vaslui

( Vremea Noua ) Marcel Lăudatu a fost numit în funcția de prefect al județului Vaslui, printr-o hotărâre luată de Guvern în ședința de miercuri. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că prefecții numiți miercuri vor depune jurământul joi.  Noul prefect al județului Vaslui, Marcel Lăudatu, s-a născut în Aiud și a urmat studiile Facultății de […]

( Vremea Noua )

Marcel Lăudatu a fost numit în funcția de prefect al județului Vaslui, printr-o hotărâre luată de Guvern în ședința de miercuri. Prim-ministrul Florin Cîțu a precizat că prefecții numiți miercuri vor depune jurământul joi. 

Noul prefect al județului Vaslui, Marcel Lăudatu, s-a născut în Aiud și a urmat studiile Facultății de Chimie – Tehnologie Chimică din Cluj, specializarea Chimie-Fizică. A absolvit studiile universitare în anul 1985 și tot atunci a primit un post de profesor de fizică la Școala Gimnazială Theodor Rosetti din Solești. În politică a intrat datorită implicării în proiectului “România 100”, o organizație nonguvernamentală care urmărea trezirea spiritului civic și implicarea cetățenilor în societate. “România 100 era structurată pe grupuri de lucruri – educație, justiție, sănătate etc. Am considerat că, fiind mai liber, pot să mă implic, mai ales că nu aveam cine știe ce experiență în domeniul nonguvernamental. Apoi a început să se discute despre posibila apariție a unui partid care să ofere o alternativă. Partidul trebuia să se numească România Împreună, dar tot apăreau piedici, contestații peste contestații, și riscam să ne aflăm într-o situație perpetuă de contestație. Și atunci a apărut Partidul PLUS. La început nu a fost o organizare de tip filială, ci de grup de inițiativă județeană. Abia în urmă cu doi ani, în 2019, am avut prima conferință județeană în care s-au desfășurat alegerile pentru stabilirea conducerii județene. Totul a venit cumva organic, am început să cunosc oameni foarte valoroși, unii dintre ei sunt astăzi în Parlamentul României, Guvernul României, fac parte din diverse ministere, sunt chiar miniștri, cum e Ciprian Teleman sau Vlad Voiculescu. Am fost atras de acești oameni care și-au sacrificat timpul încercând să facă ceva. Am avut și noi câteva acțiuni la Vaslui. La început eram dezamăgiți, pentru că nu vedeam deschidere dinspre cetățeni, dar încet-încet au început să vină spre noi oameni care voiau să se implice în probleme societății”, declara, zilele trecute, Marcel Lăudatu.

“Trebuie să facem ceva mai mult pentru oamenii din județul Vaslui”

Funcția de prefect al județului Vaslui l-a luat puțin prin suprindere, mărturisind că a avut nevoie de puțin timp de analiză. “E o poziție de mare responsabilitate, vă spun sincer, nu am crezut din prima clipă. Mi-a trebuit o perioadă de timp, ca să pot analiza situația. M-am consultat și cu familia, a fost, bineînțeles, entuziasmată, dar în același timp îngrijorată pentru ceea ce va urma, pentru că o astfel de funcție implică multă disponibilitate. Eu cred că mă voi descurca, pentru că am lucrat în mediul rural, am experiență și în instituțiile bugetare, înțeleg care sunt problemele și care sunt prioritățile. Cred că nu e prea târziu să încercăm să mișcăm lucrurile. Vasluiul are un potențial uman fenomenal care se pierde. Din păcate, copiii noștri, crescuți și instruiți în județ, își desfășoară activitățile și aduc plus valoare în altă parte. Exista un termen, acum vd că nu prea se mai folosește, <brain drain> (n.r. în traducere – scurgerea creierelor), un fenomen întâlnit în țări precum India. Specialiștii lor plecau în America, iată că și România a intrat într-un <brain drain>, iar Vasluiul cu atât mai mult. Îmi doresc o bună colaborare interinstituțională, pentru că locuitorii județului Vaslui merită mult mai mult decât ceea ce li s-a oferit până acum. Nu vreau să sune a populism, cei care mă cunosc știu că nu sunt adeptul populismelor, însă trebuie să facem ceva mai mult pentru oamenii din acest județ”, a mai declarat noul prefect pentru ziarul Vremea Nouă. Pe lângă Marcel Lăudatu în funcția de prefect al județului Vaslui,  în ședința de Executiv de miercuri au mai fost numiți Marcel Ivanov, în funcția de prefect al județului Tulcea și Alin Bogdan Stoica- prefect al municipiului Bucrești. De asemenea, Guvernul i-a numit în funcția de subprefect pe Cosmin Boricean la Covasna și Nicolae Topoleanu la Tulcea.


Distribuie articolul


Spune-ne părerea ta