Opt convoaie militare ale Forței de Reacție Rapidă a NATO au intrat în România pentru exercițiul Noble Jump 2021

Opt convoaie militare ale Forței de Reacție Rapidă a NATO au intrat în România pentru exercițiul Noble Jump 2021
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Opt convoaie militare ale Forței de Reacție Rapidă a NATO au intrat în România pentru exercițiul Noble Jump 2021

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro ) Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, sosesc, începând de marţi, în România, pe cale terestră, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. Potrivit MApN, opt convoaie militare, constituite din aproximativ […]

( Robert Lupitu – Caleaeuropeana.ro )

Primele elemente ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat a NATO, care urmează să participe la Exerciţiul Noble Jump 2021, sosesc, începând de marţi, în România, pe cale terestră, a informat Ministerul Apărării Naţionale (MApN) într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit MApN, opt convoaie militare, constituite din aproximativ 190 de militari şi 120 de echipamente militare, au intrat în ţară prin punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu.

Militarii şi echipamentele vor staţiona în Bucureşti până miercuri, urmând să îşi continue deplasarea către Centrul Naţional de Instruire Întrunită “Getica” din Cincu, judeţul Braşov.

MApN menţionează că pe 11, 12, 20 şi 21 mai, pe rutele de deplasare a convoaielor militare, traficul rutier poate fi îngreunat, astfel:

* 11 mai, între orele 13,00 şi 21,00, pe ruta Giurgiu – Bucureşti (E85);

* 12 mai, între orele 6,00 şi 20,00, pe ruta Bucureşti – Piteşti (A1) – Râmnicu Vâlcea (E81) – Valea Oltului – Cincu;

* 20 mai, între orele 10,00 şi 19,00, pe ruta Giurgiu – Bucureşti (E85);

* 21 mai, intervalul orar 06,00 – 20,00, ruta Bucureşti – Piteşti (A1) – Râmnicu Vâlcea (E81) – Valea Oltului – Cincu.

Noble Jump 2021 (NOJP21) este un exerciţiu multinaţional cu termen scurt de notificare, planificat şi condus de Comandamentul Forţelor Întrunite de la Napoli, care se desfăşoară în perioada 19 mai – 2 iunie, pe teritoriul României şi Bulgariei.

NOJP21 va testa capacitatea operaţională a elementelor Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat şi nivelul de implementare a Planului de Acţiune pentru Creşterea Capacităţii de Reacţie a Alianţei (Readiness Action Plan) în Bulgaria şi România.

Potrivit Alianței, exercițiul anual Noble Jump al NATO va avea loc sub umbrela Steadfast Defender 2021, în cadrul căruia vor fi desfășurate în România trupele Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat condusă de Turcia. Vor fi implicați aproximativ 4.000 de soldați din 12 țări.

Prin intermediul Defender Europe 21 și Steadfast Defender, România și propune să atingă capabilitatea operațională a Corpului Multinaţional Sud-Est de la Sibiu, subiect discutat de oficialii Armatei României cu generalul-locotenent John Kolasheski, comandantul Corpului V al Forţelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, aflat zilele acestea în România.


Distribuie articolul