Orban, după consultările de la Cotroceni: Florin Cîţu – premier, preşedintele PNL – şeful Camerei Deputaţilor

Orban, după consultările de la Cotroceni: Florin Cîţu – premier, preşedintele PNL – şeful Camerei Deputaţilor
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Orban, după consultările de la Cotroceni: Florin Cîţu – premier, preşedintele PNL – şeful Camerei Deputaţilor

( TheEpochTimes ) Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul său e “consecvent acţiunii sale politice şi angajamentelor din campania electorală” astfel că “rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta”. „Dorim formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, […]

( TheEpochTimes )

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, luni, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că partidul său e “consecvent acţiunii sale politice şi angajamentelor din campania electorală” astfel că “rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru-dreapta”.

„Dorim formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR-PLUS, UDMR, de asemenea grupul minorităţilor naţionale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale planului de dezvoltare al României pe care PNL l-a prezentat românilor în campanie. I-am prezentat preşedintelui propunerea noastră de premier – este în persoana lui Florin Cîţu, de asemenea şi cealaltă componentă a mandatului şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele PNL”, a afirmat Orban.

Fostul premier a mai precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis “despre evoluţia discuţiilor de până în prezent cu posibilii parteneri şi de asemenea l-am informat de dorinţa noastră de a continua aceste negocieri astfel încât să ajungem la un rezultat care să permită învestirea unui guvern de centru-dreapta într-un termen rezonabil”.

Întrebat care este poziţia preşedintelui referitoare la negocierile dintre partidele de dreapta privind numirea unui nou premier, Ludovic Orban a răspuns că este convins că preşedintele României îşi va prezenta opinia public „la momentul constituţional potrivit”. Liderul PNL a mai adăugat că negocierile se desfăşoară pe trei paliere, politic, parlamentar, şi cel al programului de guvernare.

“Sigur că negocierile nu se desfăşoară atât de rapid pe cât ne-am fi dorit, sigur că sunt diferenţe, dar din punctul nostru de vedere, deschiderea de a continua aceste negocieri este aceeaşi. În ceea ce priveşte poziţia preşedintelui, sunt convins că preşedintele României o va prezenta public”, concluzionează liberalul.


Distribuie articolul