Orban ia în calcul să candideze şi la prezidenţiale: Aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al ţării

Orban ia în calcul să candideze şi la prezidenţiale: Aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al ţării
  • Acasă
  • /
  • Politică
  • /
  • Orban ia în calcul să candideze şi la prezidenţiale: Aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al ţării

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes ) Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul o eventuală candiatură la alegerile pentru Cotroceni din 2024, însă a explicat că o astfel de decizie „se va lua ulterior”. Cu ocazia conferinţei, Orban i-a dat o replică şi primarului municipiului […]

( Andrei Pricopie – TheEpochTimes )

Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că ia în calcul o eventuală candiatură la alegerile pentru Cotroceni din 2024, însă a explicat că o astfel de decizie „se va lua ulterior”.

Cu ocazia conferinţei, Orban i-a dat o replică şi primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, care s-a poziţionat public de partea premierului Florin Cîţu, în contextul Congresului PNL care va decide noua conducere a partidului.

Reporter: În contextul alegerilor care vor avea loc, dvs. cum vă consideraţi, trecutul sau viitorul acestui partid (aluzie la faptul că Emil Boc a susţinut că Orban e prezentul partidului, dar Florin Cîţu e viitorul lui – n.r.)?

Orban: Şi trecut, şi prezent, şi viitor.

Reporter: Cum vedeţi declaraţiile domnului Boc despre o susţinere pentru actualul premier Florin Cîţu.

Orban: Am mai răspuns la această întrebare, nu poţi să sprijini un candidat care nu şi-a anunţat candidatura. Mi se pare… dar, încă o dată, nu-mi place să comentez. Noi vom demara practic festivalul democraţiei în PNL, care nu înseamnă numai congresul şi alegerea preşedintelui partidului, înseamnă adunări generale în fiecare organizaţie locală, înseamnă conferinţe judeţene şi abia după aceea se va alege echipa de conducere a PNL.

Eu mă prezint cu încredere, cunosc foarte bine PNL, practic aş putea spune că sunt cel mai bun cunoscător al PNL şi, nu numai, în general, al ţării. Am umblat extrem de mult în anii de carieră publică pe care am avut-o şi cunosc nevoile comunicaţilor locale, cunosc personal primari, viceprimari, reprezentanţi în administraţia locală, nu vorbesc numai de parlamentari sau preşedinţi de filiale judeţene. În general simt bine pulsul PNL şi mai ales că oamenii nu trebuie să rişte pe mâna mea, pentru că eu am arătat în 4 ani de zile de ce sunt capabil. (…)

Reporter: Preşedinţia PNL are şi o altă miză. Vă vedeţi peste câţiva ani candidatul PNL la Preşedinţia României?

Orban: Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu preşedintele României, care este încă cu ani buni de mandat. Acest parteneriat a dat roade pentru România şi va da în continuare roade pentru România. Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a Românei şi saltul economic, saltul în dezvoltare, modernizare, transformarea României într-un centru regional, hub economic, care să crească veniturile românilor.

Până la alegerile prezidenţiale mai este timp, sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul nici această perspectivă. Pe de altă parte, ştiţi foarte bine că eu am luat decizii nu în funcţie de evaluarea mea personală şi de interesul meu personal, ci în funcţie de ceea ce am considerat că e interesul României, interesul Bucureştiului, interesul PNL. (…) Orice soluţie e posibilă, asta este o decizie care se va lua ulterior.


Distribuie articolul